Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Αυτός είναι ο μικρότερος Έλληνας αθλητής – Κλείνει τα 16 την ημέρα της τελετής έναρξης

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Αυτός είναι ο μικρότερος Έλληνας αθλητής – Κλείνει τα 16 την ημέρα της τελετής έναρξης Φωτογραφία: INSTAGRAM
Οι μεγαλύτεροι και οι μικρότεροι της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.

Ο Ευάγγελος- Εφραίμ Ντούμας ίσως δεν φανταζόταν τέτοιο «πάρτι» για τα φετινά γενέθλιά του. Την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024 (26/7), εκείνος θα συμπληρώσει τα 16 του χρόνια.

Πρόκειται για το νεαρότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι. Ο γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 2008 κολυμβητής από την Αλεξανδρούπολη έχει επιλεγεί στην ομάδα της 4Χ100 μ. μεικτής σκυταλοδρομίας.

Στις αρχές Ιουλίου ο Ευάγγελος- Εφραίμ Ντούμας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων στα 100 μ. πρόσθιο. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, είναι αθλητής του Ολυμπιακού και ονειρεύεται να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να γίνει ηλεκτρολόγος μηχανικός. Η μητέρα του τον πήγε στην πισίνα όταν ήταν πέντε ετών και από τότε «κόλλησε» με την κολύμβηση.

{https://www.instagram.com/p/C9ILE8LIMiS/?img_index=1}

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Οι μεγαλύτεροι και οι μικρότεροι της ελληνικής ομάδας

Στις γυναίκες της ελληνικής ομάδας, η νεαρότερη είναι η Δήμητρα Ελένη Κοντού. Η κωπηλάτισσα γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2005.

Όσο για τους μεγαλύτερους, είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ γεννήθηκε στις 7/1/1980 και η βαδίστρια- που θα είναι σημαιοφόρος μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τελετή έναρξης- στις 21/3/1984.

Στο Παρίσι ο Παναγιώτης Γκιώνης θα συμμετάσχει για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Έτσι, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που μοιράζονται οι Άγη Κασούμη, Τάσος Μπουντούρης και Ευαγγελία Ψάρρα, που έχουν από έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες, τις περισσότερες για Έλληνα αθλητή.

Πέντε από τα μέλη της ελληνικής ομάδας έχουν στη συλλογή τους Ολυμπιακά μετάλλια. Πρόκειται για την Άννα Κορακάκη (σκοποβολή, χρυσό και χάλκινο το 2016), την Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ, χρυσό το 2016), τον Μίλτο Τεντόγλου (μήκος, χρυσό στο Τόκιο), τον Λευτέρη Πετρούνια (κρίκοι, χρυσό το 2016, χάλκινο στο Τόκιο) και τον Στέφανο Ντούσκο (κωπηλασία, χρυσό στο Τόκιο).

Όλη η ελληνική αποστολή στο Παρίσι