Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Τσελίδης – Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Τσελίδης – Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι Φωτογραφία: INTIME/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του ρεπαράζ.

Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, χάρισε ο Θοδωρής Τσελίδης στην Ελλάδα.

Ο 27χρονος πρωταθλητής του τζούντο κέρδισε τον Ισπανό αντίπαλό του,  Τριστάνι Μοσαχλισβίλι, στον αγώνα ρεπαράζ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Θοδωρής Τσελίδης ήταν πιο επιθετικός στον αγώνα, πολύ συγκεντρωμένος και αναζητούσε την επίθεση για να κάνει τη ρίψη. Ο Ισπανός δέχθηκε ποινή στον αγώνα. Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χάκινου μεταλλίου που είχε υποσχεθεί, ο Θοδωρής Τσελίδης είπε ότι «χαίρομαι που κράτησα τον λόγο μου».

«Το όνειρό μου είναι, είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Εγώ σκεφτόμουν κάτι καλύτερο αλλά ότι έγινε, έγινε, πρώτο μετάλλιο είναι και χαίρομαι πολύ» πρόσθεσε.

Για το γεγονός ότι είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα συμπλήρωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος για την πατρίδα μας πήρα το πρώτο μετάλλιο» ενώ στην ερώτηση γαι το ποιος ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας που έκρινε την πορεία του για την κατάκτηση του μεταλλίου απάντησε η αναμέτρηση με τον Γκριγκοριάν, που του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για την τρίτη θέση.

Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία, που η Ελλάδα κερδίζει μετάλλιο στο τζούντο. Στο παρελθόν είχε ένα χρυσό μετάλλιο το 2004 και ένα χάλκινο.