Πολιτική

Ανδρουλάκης: Κοντά η ώρα συνταξιοδότησης του Μητσοτάκη, ο λαός αποφασίζει

Ανδρουλάκης: Κοντά η ώρα συνταξιοδότησης του Μητσοτάκη, ο λαός αποφασίζει Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ/ EUROKINISSI
«Συλλογή της αποτυχίας Μητσοτάκη οι επιστολές στη φον ντερ Λάιεν», δήλωσε ο Ανδρουλάκης.

Είναι κοντά η ώρα συνταξιοδότησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τη φράση που είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Σήμερα από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει, είπε ότι θα αποφασίσει ο ίδιος πότε θα “συνταξιοδοτηθεί”. Τον ενημερώνω ότι για αυτό αποφασίζει πάντα ο λαός και είναι κοντά η ώρα της συνταξιοδότησης του, γιατί δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη, που του έδωσε ο λαός πριν ένα χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Κατερίνη.

«Έχουμε περισσότερη ακρίβεια και χειρότερες υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους. Δεν επιδεικνύεται σεβασμός στους θεσμούς και βέβαια η κυβέρνηση πάει από σκάνδαλο σε σκάνδαλο. Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα κλειστό σύστημα εξουσίας», επεσήμανε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Παντού ολιγοπώλια: Στην εμπορία τροφίμων, στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, στις τράπεζες και την ενέργεια. Ποια ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σήμερα στη ΔΕΘ; Θα στείλει και νέα επιστολή στη φον Ντερ Λάιεν. Λόγω της ανικανότητάς του να λύσει τα προβλήματα της χώρας, θα κάνει συλλογή επιστολών η φον Ντερ Λάιεν. Θα είναι η συλλογή της αποτυχίας του», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν για τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αναφορά και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Ωραία είναι τα ευχολόγια. Πέρυσι που κατέρρεε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε κάποιος και έταζε λαγούς με πετραχήλια. Ότι θα τους έκανε κυβέρνηση. Από το 18%, πήγαν στο 15% και τώρα διαλύονται. Οι υποσχέσεις είναι εύκολες. Ο αγώνας είναι δύσκολος».

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές στον ΠΑΣΟΚ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε αλλά έχει δρόμο μπροστά του. Δεν θα τον κάνει με τυχοδιώκτες, έωλες υποσχέσεις και λαϊκισμούς, αλλά με πρόγραμμα και συνέπεια. Θα διανύσουμε αυτόν τον δρόμο πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό. Αγκαλιάζοντας ξανά τις αγωνίες των φτωχότερων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης. Αυτοί ήταν η ραχοκοκαλιά της Δημοκρατικής Παράταξης».