Αθλητισμός

Σπάει τη σιωπή της η Παραγουανή κολυμβήτρια που έφυγε κακήν κακώς από το Ολυμπιακό Χωριό

Σπάει τη σιωπή της η Παραγουανή κολυμβήτρια που έφυγε κακήν κακώς από το Ολυμπιακό Χωριό Φωτογραφία: instagram/luanaalonso
«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν με έδιωξαν ποτέ, ούτε με απέβαλαν από οπουδήποτε, παρακαλώ σταματείστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες», λέει η ίδια

Ντόρο προκάλεσε η είδηση ότι η Παραγουανή κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι για «ανάρμοστη συμπεριφορά», με την ίδια να το διαψεύδει.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν με έδιωξαν ποτέ, ούτε με απέβαλαν από οπουδήποτε, παρακαλώ σταματείστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αλλά δεν θα αφήσω να με επηρεάσουν τα ψέματα», έγραψε η 20χρονη στο Instragram.

alonso b45f3
Η κολυμβήτρια κατέχει αυτή τη στιγμή τα ρεκόρ Παραγουάης στα 50μ, 100μ και 200μ πεταλούδα, ωστόσο είχε μια απογοητευτική πορεία στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα της Παραγουάης (COP) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η Αλόνσο δημιούργησε ένα «ακατάλληλο περιβάλλον», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σήμαινε αυτό.

alonso3 efd39

Η Λαρίσα Σέρερ, επικεφαλής της COP, δήλωσε: «Η παρουσία της δημιουργεί μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης. Την ευχαριστούμε που προχώρησε σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς ήταν δική της ελεύθερη βούληση που δεν πέρασε τη νύχτα στο Χωριό των αθλητών».

Διακοπές... στο Παρίσι

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα από τα πράγματα που ενόχλησαν ήταν ότι η Αλόνσο επέλεξε να φοράει δικά της ρούχα, αντί αυτά της ομάδας.

Η ίδια είχε αναρτήσει, επίσης, φωτογραφίες στα social media από τη βόλτα της στο Παρίσι και τις επισκέψεις της σε μπουτίκ ρούχων και εστιατόρια, ενώ πήγε και στην EuroDisney.

alonso2 03792

Είχε επίσης εντοπιστεί να κάνει παρέα με άλλες αθλήτριες και λέγεται ότι αποσπούσε την προσοχή των συναθλητών της που εξακολουθούσαν να αγωνίζονται στους Αγώνες.

Η Αλόνσο μάλιστα είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο στη γαλλική πρωτεύουσα και επισκέφθηκε πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες στους 600.000 ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επέστρεψε στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Unilad, η σελίδα τής Αλόνσο στο Instagram δείχνει ότι έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει σε πανεπιστήμιο στο Ντάλας του Τέξας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, η Αλόνσο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κολύμβησης, επισημαίνοντας ότι η απόφασή της δεν σχετίζεται με την απόδοσή της στους φετινούς Αγώνες.

alonso5 6fd69

Η αθλήτρια τερμάτισε έκτη στα 100μ. πεταλούδα γυναικών και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, με χρόνο 1:03.09 - τρία δευτερόλεπτα κάτω από το ατομικό της ρεκόρ.

«Είναι επίσημο πλέον! Αποσύρομαι από την κολύμβηση, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την υποστήριξη! (...) Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να ονειρεύομαι, μου διδάξατε να αγωνίζομαι, να προσπαθώ, επιμονή, θυσία, πειθαρχία και πολλά άλλα. Σας έδωσα μέρος της ζωής μου και δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο γιατί έζησα τις καλύτερες εμπειρίες μου (...) Δεν είναι αντίο, είναι τα λέμε σύντομα», είχε γράψει σε ανάρτησή της μετά τον αποκλεισμό της.