Αθλητισμός

Από το Παρίσι 2024... στη δουλειά: Ποιοι αθλητές έχουν παράλληλο επάγγελμα

Από το Παρίσι 2024... στη δουλειά: Ποιοι αθλητές έχουν παράλληλο επάγγελμα Φωτογραφία: EPA/ANDRE PAIN
Αθλητές που παράλληλα είναι μοντέλα, σχεδιαστές, επιστήμονες και... πυροσβέστες

Το OnlyFans αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος για αθλητές και ορισμένοι που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι διατηρούν προφίλ στη συνδρομητική πλατφόρμα, την οποία ακολουθούν μόνο ενήλικες χρήστες. Ωστόσο, οι αθλητές δεν επιλέγουν μόνο το OnlyFans για παράλληλη απασχόληση.

Το Euronews έψαξε και βρήκε ποιοι συμμετέχοντες στο Παρίσι 2024 κάνουν καριέρα και εκτός αθλητισμού.

Robbie Manson (Νέα Ζηλανδία) - Μοντέλο στο OnlyFans

Με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βγάζει περισσότερα χρήματα από ό,τι με την κωπηλασία. Η δημιουργία λογαριασμού στο OnlyFans δεν ενόχλησε την ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας.

Ο αριθμός των αθλητών που διατηρούν προφίλ στη συνδρομητική πλατφόρμα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Στο OnlyFans μεταξύ άλλων βρίσκεις τους Daniel Goodfellow, Jack Laugher, Matty Lee και Noah Williams.

Diego Aldo Pettorossi (Ιταλία) - Αναλυτής δεδομένων και προγραμματιστής λογισμικού

Ο Ιταλός αθλητής εργάζεται με πλήρη απασχόληση στην εταιρεία Steves & Sons, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προπονούταν κυρίως στον ελεύθερο χρόνο του, μόνος του, χωρίς φυσιοθεραπευτή και μερικές φορές χωρίς... φως (σε περίεργες ώρες), σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα Il Post. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να προκριθεί στα 200 μέτρα των ανδρών.

Noah Lyles (ΗΠΑ) - Ράπερ και προσεχώς επιχειρηματίας υποδημάτων

Ο Αμερικανός αθλητής στίβου, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε το χρυσό στα 100 μέτρα ανδρών, έχει παράλληλη καριέρα ως ράπερ και μουσικός παραγωγός. Στο Spotify εμφανίζεται με το όνομα Nojo18. Επίσης, ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επεκταθεί επιχειρηματικά και στα αθλητικά παπούτσια.

29104214 37597

«Θέλω το δικό μου παπούτσι», δήλωσε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. «Μιλάω απολύτως σοβαρά. Θέλω ένα αθλητικό παπούτσι. Υπάρχουν λεφτά στα αθλητικά παπούτσια».

Shelly-Ann Fraser-Price (Τζαμάικα) - Εξπέρ... στα μαλλιά

Το αστέρι του στίβου της Τζαμάικας Shelly-Ann Fraser-Price ασχολείται με την περιποίηση μαλλιών. Όχι μόνο άνοιξε κομμωτήριο στο Κίνγκστον, την πρωτεύουσα της Τζαμάικα, αλλά πρόσφατα λάνσαρε και τη δική της σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

Peder Fredricson (Σουηδία) - Γραφίστας

Ο Fredricson είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος ιππέας - ήδη χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έκανε σπουδές τέχνης και σχεδιασμού στις αρχές της δεκαετίας του '90 και σήμερα είναι ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης, καθώς έχει σχεδιάσει αρκετά προϊόντα εμπνευσμένα από άλογα - δερμάτινες θήκες μέχρι... πιάτα.

{https://www.youtube.com/watch?v=PkCWKqgUWhg}

Μάλιστα, έχει σχεδιάσει τα λογότυπα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Canyon Barry (ΗΠΑ) - Επιστήμονας

Η πλήρης απασχόληση του μπασκετμπολίστα Canyon Barry είναι μηχανικός συστημάτων για έναν εργολάβο στον τομέα της άμυνας και του διαστήματος. Έχει προπτυχιακό πτυχίο Φυσικής από το Κολέγιο του Τσάρλεστον και μεταπτυχιακό πτυχίο Πυρηνικής Μηχανικής από τη Φλόριντα.

«Επιστήμονας, μηχανικός, λύτης προβλημάτων, διαλέξτε», δήλωσε ο Barry χαριτολογώντας.

Alyssa Bull (Αυστραλία) - Πυροσβέστης

Η 28χρονη Αυστραλή αθλήτρια στο κανόε καγιάκ εντάχθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κουίνσλαντ το 2017.

Charlotte Worthington (Ηνωμένο Βασίλειο) - Σεφ

Πλέον έχει αφοσιωθεί πλήρως στους αγώνες BMX freestyle, ωστόσο η Charlotte Worthington της Team GB ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως σεφ.

Με το BMX άρχισε να ασχολείται 19-20 ετών και η «στροφή» αυτή της βγήκε σε καλό.

Morelle McCane (ΗΠΑ) - Μοντέλο, κλόουν σε πάρτι γενεθλίων

Η Αμερικανίδα πυγμάχος πριν επικεντρωθεί πλήρως στο άθλημα, τα έβγαζε πέρα δουλεύοντας ως υπάλληλος ταχυδρομείου, κλόουν σε πάρτι γενεθλίων και υπεύθυνη παιδικού σταθμού.

 {https://www.youtube.com/watch?v=_KRXfSMQxrQ}