Αθλητισμός

«Αθήνα, 20 χρόνια μετά»: Στις 19/9 η γιορτή της ΕΟΕ στο Καλλιμάρμαρο, για τους Ολυμπιακούς αγώνες

«Αθήνα, 20 χρόνια μετά»: Στις 19/9 η γιορτή της ΕΟΕ στο Καλλιμάρμαρο, για τους Ολυμπιακούς αγώνες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Ποιους θα τιμήσει η ΕΟΕ στη γιορτή για τα 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τη συμπλήρωση των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας διοργανώνει η ΕΟΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, στις 19 Σεπτεμβρίου (20:00).

Στη γιορτή αυτή θα τιμηθούν οι πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορικής χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό, δηλαδή τα μέλη της εθνικής ομάδας που κατέκτησαν το Euro 2004, οι Ολυμπιονίκες του 2004, όπως και «όλοι όσοι συνέβαλαν, εργάστηκαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία και διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Επίσης, θα τιμηθούν οι αθλητές της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται «από ένα μαγικό ταξίδι μουσικής και φωτός, που θα συνεπάρει το κοινό», υπόσχεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη γιορτή που έχει στόχο «να θυμηθούν οι μεγάλοι και να εμπνευστούν οι νέες γενιές».

«Ελάτε στις 19 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο για να τιμήσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που μας έκαναν υπερήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με την εξαιρετική παρουσία τους και μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία. Θα τιμήσουμε επίσης τους αθλητές των “δικών μας” Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004”, αλλά και τους θριαμβευτές του Euro 2004, θυμίζοντας σε όλους εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Χορηγός της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας είναι η ΔΕΗ. H είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη με προεγγραφή.