Αθλητισμός

Τολμηρή πρόταση του Μισέλ Πλατινί για το ποδόσφαιρο: Αντί για 11, να παίζουν 10 παίκτες

Τολμηρή πρόταση του Μισέλ Πλατινί για το ποδόσφαιρο: Αντί για 11, να παίζουν 10 παίκτες Φωτογραφία: EPA/ ALESSANDRO CRINARI
Για την πολιτική και τα λεφτά η νεά μορφή του Champions League, σχολίασε ο Μισέλ Πλατινί.

Πολλές φορές έχουν ακουστεί προτάσεις για το πώς θα γίνει πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρο. Ο Μισέλ Πλατινί έκανε μία αρκετά τολμηρή: οι παίκτες κάθε ομάδας να μειωθούν από 11 σε 10.

Μιλώντας στο RMC, ο πρώην πρόεδρος της UEFA εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθεί περισσότερος χώρος για το παιχνίδι.

«Ίσως θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε έναν παίκτη, να παίζουμε με 10», δήλωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου. «Παίζαμε με 11 το 1900. όμως, το 1900 έτρεχαν πολύ λιγότερο από σήμερα, ήταν λιγότερο δυνατοί και λιγότερο γρήγοροι», επεσήμανε.

«Οπότε ίσως είναι καλό να περιορίσουμε τον αριθμό των παικτών, αυτό θα απελευθερώσει χώρο», υποστήριξε ο Γάλλος.

Μισέλ Πλατινί: Για την πολιτική και τα λεφτά το Champions League

Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και τον νέο τρόπο διεξαγωγής του Champions League, σημειώνοντας ότι η διοργάνωση σχετίζεται περισσότερο με την πολιτική, παρά με το ποδόσφαιρο.

«Είναι μια νέα φόρμουλα. Πιστεύω ότι είναι μια διοργάνωση που είναι περισσότερο πολιτική, παρά συνδέεται με το ποδόσφαιρο. Η UEFA ήθελε να αλλάξει τη διοργάνωση για να ικανοποιήσει τους συλλόγους, να βγάλουν περισσότερα χρήματα και να μην δημιουργήσουν τη Super League», δήλωσε αρχικά.

«Αλλά θα δούμε πώς είναι. Δημιουργήθηκε για την πολιτική και τα λεφτά, αλλά και το Champions League το 1992 δημιουργήθηκε για τα λεφτά. Γιατί όχι, θα μπορούσε να είναι μια καλή διοργάνωση», κατέληξε.