Ελλάδα

Απάτη «μαμούθ» με εικονικά τιμολόγια: Γνωστοί επιχειρηματίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου στο κύκλωμα

Απάτη «μαμούθ» με εικονικά τιμολόγια: Γνωστοί επιχειρηματίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου στο κύκλωμα
Μεγαλοπαράγοντες γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας της δεύτερης κατηγοριας και γνωστοί επιχειρηματίες ελέγχονται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρηματος για απάτη 11 εκατομμυρίων ευρώ με εικονικά τιμολόγια.

Από την ανεξάρτητη αρχή δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεια 140 ατόμων που ελέγχονται για μεγάλη υπόθεση απάτης, εικονικών συναλλαγών και μη απόδοσης Φ.Π.Α.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης εξέδωσε ήδη διάταξη δέσμευσης των λογαριασμών των συγκεκριμένων προσώπων για το ιλλιγιωδες ποσο των περίπου 140 με 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενω παράλληλα διαβίβασε το πολυσέλιδο πόρισμά του τόσο στην οικονομική εισαγγελία, όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων που αφορούν σε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η μακρά λίστα με τα ελεγχόμενα πρόσωπα περιλαμβάνει πολλές ειδικότητες όπως μεταφορείς,λογιστές,κατασκευαστές,εργολάβους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι ελεγχόμενοι να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές.

Το «καμπανάκι» στις αρχές σήμανε από το συνδυασμό αναφορών από τις τράπεζες για τις επιμαχες συναλλαγές.