Αθλητισμός

Μεγάλη νίκη της Εθνικής με 2-0 κόντρα στην Ιρλανδία, αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

Μεγάλη νίκη της Εθνικής με 2-0 κόντρα στην Ιρλανδία, αφιερωμένη στον Μπάλντοκ
Ελλάδα - Ιρλανδία 2-0: Η Εθνική πέτυχε το 4x4 στο Nations League - Συγκίνηση για Μπάλντοκ

Η Εθνική Ελλάδος με μια μεγαλειώδη εμφάνιση απέσπασε τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Ιρλανδία και έκανε το «4 στα 4» στο Nations League. Στη σκια ενος ακόμη συναισθηματικά φορτισμένο αγώνα λόγω της απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ οι διεθνείς «έδειξαν» ψυχή και χαρακτήρα φέρνοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δύο χρυσά γκολ πέτυχαν στο 48 ο Μπακασέτας και στο 92 ο Μάνταλος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γίνεται ο πρώτος προπονητής μετά το 1994, που κάνει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας. Οι διεθνείς στο πρώτο τους ραντεβού επί ελληνικού εδάφους, μετά την τραγική απώλεια του συμπαίκτη Τζορτζ Μπάλντοκ, του αφιέρωσαν τα γκολ και τη νίκη, δείχνοντας ξανά και ξανά τα μαύρα τους περιβραχιόνια.

4416589 bbb43

Η εθνική έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει 2-0 την Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να πετύχει την 4η διαδοχική νίκη της στο Nations League. Ο Τάσος Μπακασέτας στο 48΄ και ο Πέτρος Μάνταλος στις καθυστερήσεις (90+2΄) πέτυχαν τα γκολ για την ελληνική ομάδα, η οποία χρειάζεται πλέον μία ισοπαλία εναντίον της Αγγλίας (14/11) για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου στη δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Έτσι, η Ελλάδα έκανε το προτελευταίο βήμα και απομένει ένα ακόμα για την πρόκριση στο Final 4 της κατηγορίας και την άνοδο στη League Α: ένας βαθμός εναντίον της Αγγλίας στο Φάληρο στις 14 Νοεμβρίου.

εθνικη ελλαδοσ μπαλντοκ

Διαιτητής: Τζόι Κούι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Γιαννούλης, Κουρμπέλης

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης - Σιώπης, Κουρμπέλης (82΄ Μάνταλος), Τζόλης (82΄ Τσιμίκας), Μπακασέτας (72΄ Ζαφείρης), Μασούρας (65΄ Πέλκας), Παυλίδης (71΄ Δουβίκας)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο' Σει (82΄ ΜακΑτίρ), Κάλεν, Νάιτ (74΄ Μολούμπι), Σμόντικς (74΄ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57΄ Τέιλορ), Ογκμπένε (57΄ Εμποσέλε)

Ελλάδα - Ιρλανδία | Με τη φανέλα του Μπάλντοκ ο γύρος του θριάμβου των διεθνών