Auto - Moto

Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift

Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift
Το νέο Suzuki Swift συνεχίζει να κρατά στον αφρό τα δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα πόλης, σε κόντρα βέβαια των καιρών που τα θέλει να αφανίζονται εμπρός στα επερχόμενα ηλεκτρικά B-SUV και crossover.

Η νέα γενιά του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου αποτελεί ξεκάθαρα δήλωση διάσωσης μιας ολόκληρης κατηγορίας που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στη χώρα μας. Κάτι που αποδείχτηκε και από τον υψηλό αριθμό ταξινομήσεων. 

Το Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή «fun-to-drive τσέπης», έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του το 2004 μέχρι και σήμερα. Επίσης, έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία και στην ελληνική αγορά, κερδίζοντας τις καρδιές των οδηγών που αναζητούν ένα compact ευέλικτο και αξιόπιστο αυτοκίνητο.

SUZUKI 3

Το νέο μοντέλο της Suzuki βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, προσφέροντας πλέον μεγαλύτερη άνεση, αποδοτικότητα και ασφάλεια. Σημειώστε πως το Swift έχει κυκλοφορήσει σε 169 χώρες πραγματοποιώντας συνολικές πωλήσεις άνω των 9 εκατομμυρίων μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024.

SUZUKI 1

Η νέα γενιά αποτελεί σαφώς την πιο σύγχρονη υλοποίηση, όχι μόνο  σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας αλλά και στον καταλυτικό τομέα της μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Swift απαντά με θετικό τρόπο και στους δυο αυτούς σημαντικούς τομείς. Και όλα αυτά χωρίς να διαφοροποιείται δραματικά η σχεδίαση, που του χάρισε μεγάλη δημοτικότητα - αναγνωρισιμότητα. 

Η εγχώρια Suzuki λοιπόν ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του στην ελληνική αγορά. Στην τέταρτη γενιά του πλέον, το επιτυχημένο εμπορικά υπερμίνι προσφέρεται με ένα νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 με ήπιο υβριδικό σύστημα 12 V, ο οποίος αποδίδει 82 ίππους.

 Διατίθεται σε έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή εναλλακτικά αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), αλλά και σε τετρακίνητη έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο. Το μικρό απόβαρο και η γεροδεμένη κατασκευή αποτελούν εκ νέου αναπόσπαστα στοιχεία του DNA του.

SUZUKI 2

Οι τιμές του νέου Swift ξεκινούν από 18.450 ευρώ (προσθικίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο) με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ESP με hill holder, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών και δικύκλων, σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα και υποβοήθησης διατήρησης στη λωρίδα, σύστημα ελέγχου οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, σύστημα παρακολούθησης οδηγού, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, προσαρμοζόμενο cruise control, αισθητήρες στάθμευσης πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, προβολείς τεχνολογίας LED, αυτόματα φώτα, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με ψηφιακό ραδιόφωνο, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, σύστημα πλοήγησης, συναγερμό, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών κλπ.