Auto - Moto

Audi S6 και Porsche 996 σε δημοπρασία του Δημοσίου

Audi S6 και Porsche 996 σε δημοπρασία του Δημοσίου
Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ένα Audi S6 ή μια Porsche 996 σε τιμή ευκαιρίας έχετε την ευκαιρία να το κάνετε στις 10 Οκτώβριου.

Εκείνη την ημέρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοπρασίας για την εκποίηση οχημάτων και άλλων υλικών. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.) στη Μαγουλέζα.

Ανάμεσα στα 20 ακριβότερα οχήματα που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία είναι ένα Audi S6 με τιμή εκκίνησης 8.000 ευρώ, μια Porsche 996 στα 5.600 ευρώ, και δύο Mercedes C320 με τιμή εκκίνησης 2.400 ευρώ η καθεμία. Οι τιμές εκκίνησης ποικίλουν ανάλογα με το όχημα, με το χαμηλότερο ποσό να αγγίζει τα 150 ευρώ για ένα Citroen Saxo, ενώ υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα οχήματα, όπως ένα LTI London Taxi με τιμή εκκίνησης 300 ευρώ.

Μεταξύ των προς πώληση περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνονται και οχήματα που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους, δικύκλα προς διάλυση, φορτηγά, καθώς και άλλα οχήματα διαφόρων κατηγοριών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τα οχήματα στην αποθήκη Μαγουλέζας από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2024, ενώ οι εγγυήσεις συμμετοχής κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία των οχημάτων.

Η διαδικασία της δημοπρασίας προβλέπει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής προκαταβολής και της συμμόρφωσης με τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις για τη διάλυση των οχημάτων. Επιπλέον, οι πωληθέντες περιουσίες διακανονίζονται με ραντεβού μέσω email, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΑΑΔΕ για την ολοκλήρωση της αγοράς τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή άδεια παραμονής, και να δηλώσουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Οι προσφορές πρέπει να διαφέρουν τουλάχιστον κατά 20 ευρώ από την τιμή εκκίνησης και από τις άλλες προσφορές για τα Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και τα οχήματα προς διάλυση. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το εύρος των προσφορών σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.

Ο διακανονισμός του υπόλοιπου 80% της τιμής πλειοδοσίας πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας.

Οι αγοραστές υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το Ν. 1599/1986, στην οποία θα αναφέρουν ότι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την παραλαβή των οχημάτων, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε μόλυνση του εδάφους, του υδροφόρου ορίζοντα ή της ατμόσφαιρας.

Δείτε την προκήρυξη