Auto - Moto

Τι... πέρασε το MG Cyberster μέχρι να φτάσει στην Αθήνα;

Τι... πέρασε το MG Cyberster μέχρι να φτάσει στην Αθήνα;
Δρομολόγιο του τρόμου!

Ενδιαφέρον αποκτά το παρασκήνιο της καθυστερημένης άφιξης του νέου εκθαμβωτικού roadster της MG, του πολυαναμενόμενου Cyberster στην έκθεση αυτοκινήτου «Auto Athina 2024», που έκλεισε χθες τις πύλες της για το κοινό.

Τι συνέβη λοιπόν;

Προτού όμως σας πούμε τι ακριβώς παράδοξο διενεργήθηκε στο μακρύ ταξίδι του, να σας πούμε πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία η απήχηση της νέας γενιάς μοντέλων της MG στη συγκεκριμένη έκθεση.

Από τα εγκαίνια φάνηκε η διάθεση του κοινού να αγκαλιάσει τις νέες προτάσεις, που έρχονται ως απόλυτα λογική συνέχεια στην πορεία που χάραξαν τα πρώτα μοντέλα της νέας εποχής της εταιρείας με το βρετανικό DNA στην Ελλάδα.

Τόσο το νέο MG ZS Max Hybrid+, όσο και το νέο MG HS που πλαισιώνουν το ολοκαίνουργιο MG3 Hybrid+ που κερδίζει τη θέση που του αξίζει από την αναγνώριση του αγοραστικού κοινού, ήταν σημαντικοί λόγοι ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης να περάσουν αρκετή ώρα στο περίπτερο της MG και να μείνουν αρκετή ώρα εκεί.

Βέβαια, σημαντικότατο πόλο έλξης στο χώρο της MG, έπαιξε και η παρουσία του εκπληκτικού Cyberster, του μοντέλου «ωδή» στα 100 χρόνια της μάρκας που είχε πάρει τη θέση του σε διακεκριμένο χώρο, δίπλα στον «χακί πύραυλο», το εκρηκτικό ηλεκτρικό MG4 XPOWER.

Τι πέρασε όμως το εντυπωσιακό MG Cyberster, που ξεκίνησε από τη Σανγκάη και έκανε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι μέχρι να φτάσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου; Αφού πρώτα φορτώθηκε με επιτυχία στο λιμάνι της Σανγκάης μαζί με άλλα εμπορεύματα με προορισμό την Ευρώπη, το πρώτο ηλεκτρικό roadster μεταφέρθηκε μέσω θαλάσσης στο Gdansk της Πολωνίας.

Εκεί έγινε ειδική μεταφορά με κλειστό βαν, ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση μεταφορά του στη χώρα μας.

DK6_2532_73fc7.jpg

Οι γνωστοί μας Χούθι όμως είχαν διαφορετική άποψη για το εν λόγω πλωτό ταξίδι, και με όλη την ιστορία που έχουν πίσω τους σε πλήγματα εναντίον εμπορικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ανάγκασαν το συγκεκριμένο πλοίο που μετέφερε το Cyberster να αλλάξει άρδην την πορεία του, με συνέπεια αυτό να κάνει τον γύρο της Αφρικής, καθυστερώντας χαρακτηριστικά το προγραμματισμένο δρομολόγιο για 72 ώρες και δημιουργώντας απορίες στους Έλληνες υπεύθυνους της MG που το ανέμεναν διακαώς στο περίπτερό τους.

Πάνω απ' όλα όμως η ασφάλεια, και προπαντός, τέλος καλό όλα καλά για τον προσιτό ηλεκτρικό «ανοιχτό πόθο» της MG, που έφτασε τελικά σώος και αβλαβής στη χώρα μας.

Σημειώστε μάλιστα πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να πωλείται προσεχώς στην Ελλάδα, με τιμές αγοράς (κατόπιν της κρατικής επιδότησης) που θα... κατεβαίνουν σε άκρως ελκυστικά επίπεδα. Ναι, οκ, για την πρώτη δικίνητη έκδοση.