Auto - Moto

Νέο ελαστικό Continental AllSeasonContact 2: Ασφάλεια και ισορροπία στο πιο υψηλό επίπεδο

Νέο ελαστικό Continental AllSeasonContact 2: Ασφάλεια και ισορροπία στο πιο υψηλό επίπεδο
Το νέο προηγμένο ελαστικό προσφέρει τον καλύτερο δυνατό οδηγικό έλεγχο, σε κάθε καιρική συνθήκη.

Tο νέο AllSeasonContact 2 εξελίχθηκε προσεκτικά και αποτελεί το καλύτερο ελαστικό για όλες τις εποχές που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η πολύπειρη εταιρία.

Το νέο προηγμένο ελαστικό προσφέρει τον καλύτερο δυνατό οδηγικό έλεγχο, σε κάθε καιρική συνθήκη. Κατά την ανάπτυξή του, η Continental επικεντρώθηκε στην υψηλή απόδοση, την ασφάλεια και την άνεση στην οδήγηση.

Η Continental αύξησε το χιλιομετρικό ωφέλιμο κατά 15%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ μείωσε την αντίσταση κύλισης κατά 6% – χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Το AllSeasonContact 2 προσφέρει ακόμη καλύτερο χειρισμό σε στεγνούς δρόμους και έχει ακόμη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους. Όσον αφορά στην άνεση οδήγησης, τα ασφαλή χαρακτηριστικά στο χιόνι και την αντίσταση στην υδρολίσθηση, το AllSeasonContact 2 είναι ισάξιο με τον προκάτοχό του.

189c907240e66e0dbd0ae3b2d7abd7b5-189c907240e66e0dbd0ae3b2d7abd7b5-allseasoncontact_2_1_8083d.jpg

Η Continental, κατά την εξέλιξή του, έλαβε υπόψη τις ανάγκες των οχημάτων όλων των τύπων μετάδοσης. Έτσι, το AllSeasonContact 2, με τις επιδόσεις του, αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για όλες τις εποχές για οχήματα όλων των τύπων μετάδοσης. Το AllSeasonContact 2 είναι ήδη διαθέσιμο για αντικατάσταση ελαστικών στους dealers Continental πανελλαδικά. Σημειώστε πως η παραγωγή 99 μοντέλων, μεταξύ 15 και 21 ιντσών, μπορεί να καλύψει το 87% όλων των οχημάτων που διατίθενται στην αγορά.

Σε επίπεδο τεκμηρίωσης των κορυφαίων δυνατοτήτων του, το νέο AllSeasonContact 2 κατέλαβε την 1η θέση στη δοκιμή all-season ελαστικών του Auto Club Europe (ACE) που δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην δοκιμή, ως “Eξαιρετικά Συνιστώμενο”.

continental_pp_allseasoncontact_2_4_917fe.jpg

Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου δοκίμασε εννέα μοντέλα ελαστικών στη διάσταση 215/50 R18, σε συνεργασία με την “Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Ποδηλατών (ARBÖ)” και τον τεχνικό οργανισμό δοκιμών “Εταιρεία Τεχνικών Ελέγχων (GTÜ)”. Το όχημα δοκιμής ήταν ένα VW T-Roc. Εκτός από την υπεροχή από τους ανταγωνιστές του στην απόδοση σε χιονισμένους και βρεγμένους δρόμους, οι δοκιμαστές βρήκαν σημαντικές θετικές διαφορές για το AllSeasonContact 2 και στην απόδοση σε στεγνούς δρόμους.

Για παράδειγμα, υπήρχε διαφορά 6,3 μέτρων στην απόσταση φρεναρίσματος από ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, μεταξύ του ν AllSeasonContact 2 και του 2ου στην κατάταξη ελαστικού, που αντιστοιχεί σε ενάμισι μήκος ενός μικρού αυτοκινήτου.

Οι ειδικοί από τη Στουτγάρδη δοκίμασαν την απόδοση των all-season ελαστικών σε χιονισμένους, βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, τονίζοντας ότι αυτά τα ελαστικά είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ασφάλεια όλο τον χρόνο. Σύμφωνα με το ACE, σχεδόν 1 στα 3 ελαστικά που πωλείται σήμερα στην Ευρώπη είναι ελαστικό all-season. Στη δοκιμή, το Continental AllSeasonContact 2 έκανε την καλύτερη δουλειά στην εξισορρόπηση των διαφορετικών απαιτήσεων των καταναλωτών.

continental_pp_allseasoncontact_2_3_2c5d4.jpg

Παράλληλα, το νέο Continental AllSeasonContact 2 δοκιμάστηκε και από το γερμανικό περιοδικό AUTO BILD, σε Αυστρία και Νέα Ζηλανδία. Η ετυμηγορία των συντακτών ήταν ότι πρόκειται για ένα ελαστικό με ισορροπημένο και ισχυρό επίπεδο απόδοσης σε χιόνι και πάγο, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, καλή πρόσφυση, όπως και σπορ και ασφαλή χειρισμό σε βρεγμένους δρόμους. Συνολικά δοκιμάστηκαν 37 ελαστικά από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς κατασκευαστές, στη διάσταση 225/50 R 17, για την κατηγορία μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων.

Για τη δοκιμή στο βρεγμένο, τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε υδρολίσθηση, φρενάρισμα και χειρισμό. Στους στεγνούς δρόμους οι συντάκτες έκαναν δοκιμές στο φρενάρισμα, στον χειρισμό και στον θόρυβο κύλισης.

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental.