Επιχειρήσεις

Η νέα διαφήμιση της Gillette που «σπάει» τα στερεότυπα για το ξύρισμα - Το transgender αγόρι που συγκίνησε το διαδίκτυο (video)

Η νέα διαφήμιση της Gillette που «σπάει» τα στερεότυπα για το ξύρισμα - Το transgender αγόρι που συγκίνησε το διαδίκτυο (video)
Μία ανατρεπτική και άκρως αντισυμβατική διαφήμιση φέρνει στη δημοσιότητα η γνωστή εταιρεία Gillette μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.   

Με γνώμονα ότι το ξύρισμα για τους άνδρες είναι μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες της ενήλικης ζωής τους «όποτε, όπου και όπως κι αν συμβαίνει», η εταιρεία θέτει ως κεντρικό πρόσωπο ένα transgender αγόρι. Ο Samson Bonkeabantu Brown, καλλιτέχνης από το Τορόντο είναι ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης και μέσα από την παρουσία του σε αυτήν, καθιστά σαφείς τους λόγους για τους οποίους κανένας άντρας δεν ξεχνά ποτέ την πρώτη φορά που ξυρίζεται.

Περιγράφει την πρώτη φορά που στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη και με τη βοήθεια του πατέρα του ακούμπησε το ξυραφάκι στο πρόσωπό του και άρχισε να ξυρίζεται.

«Πάντα ήξερα ότι ήμουν διαφορετικός. Δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτός ο συγκεκριμένος όρος για το είδος του ατόμου το οποίο είμαι. Είμαι στη φάση της μετάβασής μου και θέλω απλά να είμαι χαρούμενος. Χαίρομαι που έχω φτάσει στο σημείο που μπορώ να ξυριστώ» αναφέρει ο Samson.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της διαφήμισης είναι όταν ο πατέρας του Samson του κάνει τις κατάλληλες υποδείξεις με σκοπό να τον βοηθήσει στο ξύρισμα.

«Τώρα μην φοβάσαι. Το ξύρισμα έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Τα πας μια χαρά» λέει ο πατέρας.

Με κεντρικό μήνυμα την εξής φράση: «Όποτε, όπου και αν συμβεί το πρώτο σας ξύρισμα είναι ξεχωριστό», η Gillette έχει καταφέρει αφενός να συγκινήσει τους χρήστες του διαδικτύου αφετέρου να παρουσιάσει με έναν ανατρεπτικό τρόπο το διαφημιστικό της μήνυμα.

Τα ενθαρρυντικά σχόλια κάτω από το βίντεο όπως το «η διαφήμιση είναι υπέροχη, σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου» επισφραγίζουν την επιτυχία αυτής της διαφημιστικής ιδέας που έχει κοινωνικές προεκτάσεις.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μάλιστα γράφει σε δικό του σχόλιο «Ευχαριστώ τη Gillette που μου έδωσε την ευκαιρία να μοιραστώ κάτι τόσο σημαντικό για τη ζωή ενός άντρα. Συνεχίστε να κάνετε τέτοιες ενέργειες για να ενθαρρύνετε όλους εμάς.»

NETWORK