Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Bosch θα καταργήσει 3.500 θέσεις εργασίας

Ο όμιλος Bosch θα καταργήσει 3.500 θέσεις εργασίας
Η βιομηχανία Bosch ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξοικονομήσει 3.500 θέσεις εργασίας έως τα τέλη του 2027, εστιάζοντας στους διοικητικούς υπαλλήλους της θυγατρικής της BSH, που εξειδικεύεται στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή λαμβάνεται με στόχο τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της και τη χρηματοδότηση των απαραίτητων επενδύσεων, ενώ λαμβάνει υπόψη της τις ταχείες εξελίξεις στην αγορά και τη δυσμενή οικονομική κατάσταση. Ταυτόχρονα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι απολύσεις θα επικεντρωθούν σε θέσεις που δεν σχετίζονται με την αλυσίδα παραγωγής.

Από τις συνολικές απολύσεις, 1.000 αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος, ενώ η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει τις λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους αποχώρησης του προσωπικού.

Η BSH ιδρύθηκε το 1967 και σήμερα απασχολεί 60.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, με 17.000 από αυτούς στη Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα και η γερμανική εταιρεία Miele ανακοίνωσε την κατάργηση ή μετεγκατάσταση 2.700 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, λόγω της πτώσης της ζήτησης και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Παρόλα αυτά, η BSH δεν έχει αναφέρει την πιθανότητα μετεγκατάστασης, αλλά ο διευθυντής της, Ματίας Μετζ, έχει εκφράσει την κατανόησή του για τις εταιρείες που εξετάζουν τη μεταφορά των εργασιών τους στο εξωτερικό, λόγω της γραφειοκρατίας και των οικονομικών παραγόντων στη Γερμανία.

Ο όμιλος Bosch είχε επίσης ανακοινώσει τον Ιανουάριο την κατάργηση 1.200 θέσεων εργασίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, προβλέποντας μια δύσκολη χρονιά λόγω της μη αύξησης της ζήτησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.