Επιχειρήσεις

Σε αναστολή λειτουργίας το ξενοδοχείο Nikopolis, στον «αέρα» 60 εργαζόμενοι

Σε αναστολή λειτουργίας το ξενοδοχείο Nikopolis, στον «αέρα» 60 εργαζόμενοι
Στον «αέρα» βρίσκονται οι 60 εργαζόμενοι του πεντάστερου ξενοδοχείου Nikopolis της ανατολικής Θεσσαλονίκης που ανέστειλε τη λειτουργία του.

Το αιφνίδιο λουκέτο στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονικής, Nikopolis, ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Μαρτίου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκησή του. Η διοίκηση της μονάδας ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται νέες κρατήσεις και ακυρώνονται οι υπάρχουσες, η ιστοσελίδα της είναι πλέον ανενεργή, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά με την αποζημίωση των πελατών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ξενοδοχείου έχει ως εξής:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αιφνιδίως η επιχείρηση μας αναστέλλει τη λειτουργία της. Ως εκ τούτου, από 30/03 δεν θα έχετε τη δυνατότητα να διανυκτερεύσετε στο κατάλυμά μας, ούτε και να σας παρέχουμε κάποια από τις υπηρεσίες μας», αναφέρεται στην επιστολή της διοίκησης του ξενοδοχείου προς τους συνεργάτες, τους επισκέπτες και τους προμηθευτές του προσθέτοντας «Σχετικά με το ύψος του ποσού που έχετε καταβάλει για την κράτηση σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά από 01/04. Να είστε βέβαιοι πως θα εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί οποιαδήποτε ζημία σας». 

Το κτίριο ανήκει σε επιχειρηματία από το 2018, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα προέβη σε κατασχέσεις μέρους του εξοπλισμού σε βάρος του ξενοδόχου, έναντι χρεών.

Σε απόγνωση οι 60 εργαζόμενοι που μένουν στον δρόμο

Την προηγούμενη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι, όπως ανέφεραβ οι ίδιοι σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ, κλήθηκαν από το λογιστήριο να υπογράψουν απολύσεις, τις οποίες αρνήθηκαν καθώς δεν είχαν καταβληθεί δεδουλευμένα τους, ούτε και αποζημιώσεις.

 «Εμείς θα πάμε και στην Ένωση Ξενοδόχων, καθώς ο ξενοδόχος είναι και στα διοικητικά της και αύριο το μεσημέρι θα συναντηθούμε και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για να αναδειχθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Γιώργος Μπρανίκας.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ζητούν τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις τους και καμία μεταβολή στο καθεστώς εργασίας και ασφάλισης τους, εάν συνεχιστεί υπό νέα διοίκηση η λειτουργία της επιχείρησης.