Επιχειρήσεις

Intralot: Ο Ν. Νικολακόπουλος νέος CEO – Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024

Intralot: Ο Ν. Νικολακόπουλος νέος CEO – Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τα έσοδα του Ομίλου Intralot για το πρώτο τρίμηνο 2024 ανήλθαν σε 85,1 εκατ. ευρώ.

Ο Νικόλαος Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του CEO στην Intralot, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η απόφαση ελήφθη κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 30ης Μαΐου 2024, όπου εγκρίθηκε η εκλογή δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου με εξαετή θητεία.

Τα έσοδα του Ομίλου Intralot για το πρώτο τρίμηνο 2024 ανήλθαν σε 85,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 4,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτή η μείωση οφείλεται κυρίως στη συναλλαγματική μεταβολή στην Αργεντινή, η οποία επέφερε απώλειες ύψους 6,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 30,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 10,7%, ενώ το περιθώριο EBITDA παρέμεινε σταθερό στο 35,4%.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΝΙΑΤΜΙ) ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ .

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές έφτασαν τα 27,1 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 6,8 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 78,2 εκατ. ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2023, φτάνοντας τα 190,1 εκατ. ευρώ.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε στα 329,5 εκατ. ευρώ , ενώ ο δείκτης καθαρής μόχλευσης διαμορφώθηκε στο 2,6x από 3,6x την ίδια περίοδο πέρυσι. Στις 9 Απριλίου, η INTRALOT CAPTAL LUXEMBOURG SA ολοκλήρωσε την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιών ύψους 99,568 εκατ. ευρώ με τόκο 5,25%.

Στις 26 Μαΐου, η λοταρία της British Columbia (BCLC) στον Καναδά ξεκίνησε τη λειτουργία της με το νέο κεντρικό σύστημα LOTOS X. Επιπλέον, η μετοχή της INTRALOT θα ενταχθεί στον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τις 25 Ιουνίου 2024.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2024 τα εξής: «Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο Όμιλος ολοκλήρωσε το σχέδιο αναχρηματοδότησης των Ομολόγων λήξης 2024 μέσω έκδοσης Ομολόγου διαπραγματεύσιμου στο ΧΑΑ και Κοινοπρακτικού δανεισμού με πέντε ελληνικές τράπεζες, με όρους ευνοϊκότερους σε σχέση με τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν τη σταθερή πορεία της εταιρείας και την εδραίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών στα επιθυμητά επίπεδα, ενόσω η εταιρεία διεκδικεί με αξιώσεις μια σειρά από σημαντικά έργα στη Βόρειο Αμερική, την Αυστραλία και τη Βραζιλία».