Επιχειρήσεις

Πέντε υποψήφιοι για το επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλή

Πέντε υποψήφιοι για το επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλή
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι πέντε επιχειρηματικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση "Σπηλιές" του Δήμου Φυλής, μέσω του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

1. Αιγαίον Οϊλ Α.Ε. Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών

2. Γκολντάιρ Κάργκο Εταιρεία Διεθνών Μεταφορών και Logistics Α.Ε.

3. Ένωση Εταιρειών: Ειδησεοφωνική Ελλάς Α.Ε. - Υπηρεσίες Τηλεηχοπληροφόρησης - Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Call Center Ελλάς Α.Ε. - Αθηναϊκό Κέντρο Επικοινωνιών και Πληροφορικής Α.Ε. - Λεβάντε Εξπρές Ε.Π.Ε. - Planning Σύμβουλοι Οργάνωσης Επιχειρήσεων Α.Ε. - Π. Βαρβαρίγος & Σια Ο.Ε.

4. Ορφεύς Βεϊνογλου Διεθνής Μεταφορική Α.Ε.

5. Fincop Infrastructure Ltd

Η Α' Φάση του διαγωνισμού περιλαμβάνει την αξιολόγηση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την προεπιλογή των υποψήφιων που θα περάσουν στη Β' Φάση, η οποία θα περιλαμβάνει τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και την υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών.

Ο επιλεγμένος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 35 έτη τη χρηματοδότηση, σχεδιασμό, αδειοδότηση, ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Επιχειρηματικού Πάρκου στη Φυλή. Το έργο θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, που έχει ολοκληρώσει όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση του ακινήτου.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο, έκτασης περίπου 437 στρεμμάτων, προορίζεται να αποτελέσει ένα σύγχρονο, πράσινο και καινοτόμο εθνικό κέντρο μεταφορών και logistics. Θα υποστηρίζει συνολικά τις ανάγκες της εθνικής αγοράς εμπορευματικών μεταφορών, ενώ θα αναβαθμίσει την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία του. Στις προβλεπόμενες χρήσεις γης περιλαμβάνεται και η ειδική χρήση για τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, εξασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία του πάρκου.