Επιχειρήσεις

Aegean Airlines: Αύξηση 8% στην επιβατική κίνηση στο δεύτερο τρίμηνο του 2024

Aegean Airlines: Αύξηση 8% στην επιβατική κίνηση στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 Φωτογραφία: Intime
Η Aegean Airlines μετέφερε συνολικά 4,4 εκατομμύρια επιβάτες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 8% στην επιβατική κίνηση σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 7,3 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 9%. Μόνο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Aegean Airlines προσέφερε 5,4 εκατομμύρια θέσεις, 9% περισσότερες από το 2023, ενώ για το σύνολο του έτους προγραμματίζει να προσφέρει πάνω από 19,8 εκατομμύρια θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με πέρυσι.

Η ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης παρατηρείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δίκτυο, ενισχυόμενη από την αυξημένη κίνηση στον κόμβο της Αθήνας, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως πόλος έλξης διεθνών αφίξεων από αγορές εκτός ΕΕ. Η αυξημένη διασυνδεσιμότητα με ευρωπαϊκούς κόμβους μεγάλων αποστάσεων, όπως το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη, η Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι, συμβάλλει στην ενίσχυση της επιβατικής κίνησης προς τους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Η επιβατική κίνηση στο εξωτερικό δίκτυο από και προς την Αθήνα αυξήθηκε κατά 13%, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική της Aegean Airlines για επένδυση στην αύξηση συχνοτήτων προς μεγάλα ευρωπαϊκά hubs και αγορές όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Κύπρος, η Τουρκία και οι χώρες του Κόλπου και της Βαλτικής. Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη σημείωσε αύξηση 12% το δεύτερο τρίμηνο, εξυπηρετώντας πάνω από 500,000 επιβάτες εξωτερικού κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Aegean Airlines προσέθεσε μία επιπλέον καθημερινή πτήση από/προς το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Φρανκφούρτη και τη Λάρνακα, όπου άνοιξε και νέο lounge. Επιπλέον, ενισχύθηκαν οι πτήσεις προς Ντουμπάι και Σαουδική Αραβία, ενώ προστέθηκαν εβδομαδιαίες πτήσεις σε Μόναχο, Βερολίνο, Βιέννη και Μαδρίτη. Τον Ιούνιο, εγκαινιάστηκαν νέα δρομολόγια εξωτερικού από την Αθήνα προς Βίλνιους, Παλέρμο και Σαράγιεβο, καθώς και εσωτερικά δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Νάξος και Ηράκλειο-Καλαμάτα.