Επιχειρήσεις

Έναντι 77,25 εκατ. ευρώ απέκτησε το Latsco Family Office το 10% της Αττικής Οδού

Έναντι 77,25 εκατ. ευρώ απέκτησε το Latsco Family Office το 10% της Αττικής Οδού Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ
Η σύμβαση παραχώρησης επέτρεπε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να μεταβιβάσει μέχρι και το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» εντός της πρώτης πενταετίας.

Έναντι 77,25 εκατ. ευρώ περίπου αποκτά το Latsco Family Office, συμφερόντων Μαριάννας Λάτση, το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.».

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε..

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει καταβάλλει στην παραχωρησιούχο Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε. ποσό ύψους 671,7 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 494 εκατ. ευρώ αποτελούν το μετοχικό κεφάλαιο και τα 174,6 εκατ. ευρώ το δευτερογενές χρέος.

Επί του ποσού των 671,7 εκατ. ευρώ συμφωνήθηκε το premium 15%. Δηλαδή το 10% που αποκτά το Latsco Family Office αποτιμήθηκε όχι προς 67,17 εκατ. ευρώ, αλλά προς 77,25 εκατ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βγαίνει διπλά κερδισμένη διότι βάζει καθαρό κέρδος 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία της και την ίδια στιγμή αποκτά ένα φερέγγυο συνεργάτη με τον οποίο ήδη έχει μια αξιόπιστη και δοκιμασμένη σχέση.

Όπως ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης. Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση παραχώρησης επέτρεπε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να μεταβιβάσει μέχρι και το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» εντός της πρώτης πενταετίας.