Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Νέα τιμή-στόχος από την HSBC

Alpha Bank: Νέα τιμή-στόχος από την HSBC Φωτογραφία: SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Alpha Bank αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 7% την επόμενη τριετία.

Η HSBC αναβάθμισε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 3 ευρώ από τα 2,30 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» (buy), με το περιθώριο ανόδου της μετοχής να ξεπερνά το 80%. Η Alpha Bank σχεδιάζει να επαναγοράσει μετοχές της συνολικής αξίας 30 εκατ. ευρώ από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο δεύτερο εξάμηνο, γεγονός που μπορεί να στηρίξει την τιμή της μετοχής. Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αναμένονται ως ο πλησιέστερος καταλύτης για την τιμή της μετοχής.

Ο δείκτης αποτίμησης P/TBV της Alpha Bank βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στις 0,5 φορές, κάτι που η HSBC θεωρεί αδικαιολόγητο, δεδομένων των προβλέψεων για τα κέρδη και την αποδοτικότητα της τράπεζας την περίοδο 2024-2026. Η HSBC εκτιμά ότι η Alpha Bank είναι σε πλεονεκτική θέση να εκμεταλλευτεί την πτώση των επιτοκίων σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, καθώς διαθέτει λιγότερα ρευστά στοιχεία ενεργητικού και περισσότερες προθεσμιακές καταθέσεις που θα ανατιμολογηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αναμένεται ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της Alpha Bank θα αυξηθούν κατά 7% την επόμενη τριετία, ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αντιμετωπίσουν στασιμότητα ή συρρίκνωση στα αντίστοιχα μεγέθη τους. Σημαντικό είναι επίσης το σχετικά υψηλότερο κόστος κινδύνου της Alpha Bank στις 75 μονάδες βάσης, το οποίο παραμένει αμετάβλητο για συντηρητικούς λόγους αλλά έχει περιθώρια μείωσης. Η βελτίωση των κεφαλαίων και η μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλότερα έξοδα τιτλοποίησης και εξυπηρέτησης στο μέλλον.

# TAGS