Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του e-banking

Alpha Bank: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του e-banking
Κανονικά λειτουργεί πλέον το e-banking της Alpha Bank καθώς αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα.

Αποκαταστάθηκε η υπηρεσία του e- banking της Alpha Bank το απόγευμα της Δευτέρας και πλέον λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι, τόσο το mobile banking όσο και το internet banking της Alpha Bank παρουσίαζαν τεχνικές δυσλειτουργίες προκαλώντας ανησυχία στους επαγγελματίες που ήθελαν γρήγορα να ολοκληρώσουν την υπηρεσία IRIS, λίγο πριν την λήξη της προθεσμίας.

Η πρώτη ανακοίνωση της τράπεζας: «Η τράπεζα από την πλευρά της αναφέρει: «Σημαντική ενημέρωση (02.09.2024)

Παρατηρούνται περιστασιακές καθυστερήσεις στη σύνδεση ή/και την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω των Alpha Web και Mobile Banking. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία και εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Σας ευχαριστούμε για τη κατανόηση». Αυτή την ώρα πάντως, οι εφαρμογές της Alpha Bank λειτουργούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος της ημέρας έχουν περιθώριο να εγγραφούν στο σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίας για να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία, διαφορετικά κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Η διαδικασία της εγγραφής μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με λίγα κλικ, χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης σε κάποια τράπεζα ή υπηρεσία, ωστόσο, στον «αέρα» βρίσκονται αυτή την ώρα όσοι τηρούν επαγγελματικό λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα.