Μητσοτάκης όπως Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο

Μητσοτάκης όπως Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο
Το Μαξίμου αναζητά επειγόντως ...αντιπολίτευση γιατί, όπως λέει, η αναμέτρηση με τα προβλήματα δεν τη συμφέρει!

Είναι πλέον και επισήμως το νέο ζητούμενο για το Μαξίμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται επειγόντως αντιπολίτευση γιατί η κυβέρνηση πέφτει στις δημοσκοπήσεις. Θυμίζει, μάλιστα, τον Στέφανο Κασσελάκη με το «Βρείτε μου αντίπαλο και ..πάμε»!

Πώς θα ωφελήσει μια κυβέρνηση η αντιπολίτευση ώστε αυτή να μην πέφτει στις δημοσκοπήσεις; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η ύπαρξη μιας αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, με στρατηγική για τη χώρα και τους πολίτες της, αποτελεί προϋπόθεση για την αλλαγή μιας κυβέρνησης, επιταχύνοντας μάλιστα την πτώση μας. Μαθαίναμε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ τυχερός που δεν έχει αντιπολίτευση και έτσι, και κακός να είναι, θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, μια τρίτη τετραετία!

Τώρα πληροφορούμαστε πως ο Μητσοτάκης πέφτει στις δημοσκοπήσεις και κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές ή, τουλάχιστον, να μην λάβει αυτοδυναμία, γιατί ...δεν έχει αντιπολίτευση.

Αποφασίστε: Βοηθάει ή καταρρακώνει τον πρωθυπουργό η μη ύπαρξη αντιπολίτευσης; «Πορτοκαλάδα θες; Λεμονάδα θες;« που αναρωτιόταν και ο Γκιωνάκης στα «Κίτρινα γάντια».
Γιατί όμως η μη ύπαρξη αντιπολίτευσης δυσκολεύει τον πρωθυπουργό σύμφωνα με φιλοκυβερνητικούς αναλυτές; Θα περίμενε κανείς να ακούσει «γιατί θα υπάρξει συναγωνισμός, κριτική κοκ και η κυβέρνηση θα γινόταν καλύτερη».

Όχι. Η έλλειψη αντιπολίτευσης ζημιώνει τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει κάποιον να συγκριθεί μαζί του, αλλά γιατί πλέον αντιπολίτευση είναι τα ίδια τα προβλήματα! Μεθερμηνευόμενο ότι με την ύπαρξη αντιπολίτευσης θα ξεκινούσαν σκυλοκαυγάδες μαζί της και τα προβλήματα θα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα!

Μα η κυβέρνηση είναι για να λύνει τα προβλήματα. Αν τα λύνει, η αντιπολίτευση θα παραμένει αντιπολίτευση. Αν δεν τα λύνει, ακόμα και κενό αντιπολίτευσης να υπάρχει, γρήγορα θα καλυφθεί, καθώς η πολιτική όπως και η φύση απεχθάνεται τα κενά!

Γι΄ αυτό και η διαπίστωση που γίνεται «είναι τυχερός ο Μητσοτάκης που δεν έχει αντιπολίτευση» και που γρήγορα μεταλλάσσεται στο «η κυβέρνηση (σσ η κυβέρνηση, όχι η χώρα!) χρειάζεται επειγόντως αντιπολίτευση» δείχνει το μείζον πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στη χώρα: Μια κυβέρνηση που παραδέχεται ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα!

Κατά τα λοιπά, η σχετική συζήτηση θυμίζει αυτό που λέερι η νέα γενιά: "Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια, αν δεν μου δώσεις έναν κιοφτέ σου κατουρώ την πόρτα". Ασυναρτησίες δηλαδή!