Επιχειρήσεις

Σήμα κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία: Γερμανικός κολοσσός εξετάζει λουκέτα σε εργοστάσια

Σήμα κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία: Γερμανικός κολοσσός εξετάζει λουκέτα σε εργοστάσια
Γα πρώτη φορά στην ιστορία της, η Volkswagen εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι πλέον εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων στη χώρα, στο πλαίσιο μεγάλων περικοπών κόστους που έχουν ως στόχο να «θωρακίσουν το μέλλον της». 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Όλιβερ Μπλούμε επισήμανε πως «το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί εκ νέου και οι νέοι πάροχοι ασκούν πίεση προς την Ευρώπη», ενώ «η Γερμανία υστερεί σημαντικά σε ανταγωνιστικότητα». «Η VW δεν έχει πια άλλη επιλογή από το να δράσει αποφασιστικά», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του brand Τόμας Σέφερ: «Η σημερινή κατάσταση μας οδηγεί στο να εξετάσουμε το κλείσιμο εργοστασίων παραγωγής οχημάτων και ανταλλακτικών. Είναι εξαιρετικά κρίσιμα τα πράγματα και δεν λύνονται με απλά μέτρα περικοπής κόστους».

Σημειώνεται πως μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν είναι και η αναστολή της «εγγύησης απασχόλησης» για 110.000 εργαζόμενους, η οποία ανανεώνεται μέχρι τώρα ανελλιπώς από το 1994.

Η διοίκηση της VW σχεδιάζει τώρα την άρση της έως το 2029, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο απολύσεων, ενώ ανοιχτό παραμένει το σενάριο των λουκέτων σε εργοστάσια.

 

NETWORK