Επιχειρήσεις

Η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή - στόχο της Metlen

Η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή - στόχο της Metlen
Η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή - στόχο της Metlen στα €47, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά», σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οίκου.

Η Metlen πλέον κατατάσσεται στα πέντε κορυφαία picks της Morgan Stanley, με προβλεπόμενο περιθώριο ανόδου 39%, το υψηλότερο μεταξύ όλων των εταιρειών του κλάδου των μετάλλων που καλύπτει ο οίκος.

Στην ίδια έκθεση, η Morgan Stanley αναφέρεται στην αδυναμία του κλάδου των μετάλλων, η οποία αποδίδεται κυρίως στην υποτονική οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα. Ως αποτέλεσμα, ο οίκος προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για τις περισσότερες από τις εταιρείες που παρακολουθεί στον τομέα των μετάλλων.

Ωστόσο, η Metlen αποτελεί αξιοσημείωτη εξαίρεση, καθώς οι αναλυτές της Morgan Stanley εξήραν το συνεργατικό της μοντέλο στον τομέα της Ενέργειας και των Μετάλλων, καθώς και την πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή της σε βωξίτη, αλουμίνα και αλουμίνιο, που την καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Metlen, παρά τις γενικότερες πιέσεις στον κλάδο.

Με βάση την ανάλυση αυτή, η Metlen κατατάσσεται πλέον στα top-5 picks της Morgan Stanley, προσφέροντας το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες που παρακολουθεί ο οίκος στον κλάδο των μετάλλων.