Ελλάδα

Νέα γκάφα του ΥΠΠΟ: Αναφέρει την Άννα - Μαρία Γλύξμπουργκ ως «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα»

Νέα γκάφα του ΥΠΠΟ: Αναφέρει την Άννα - Μαρία Γλύξμπουργκ ως «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
Η απόφαση του ΥΠΠΟ αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Μάλλον στο υπουργείο Πολιτισμού το πολίτευμα στην Ελλάδα ίσως δεν είναι ακόμα τελείως ξεκάθαρο. Αλλιώς πώς δικαιολογείται η ανάρτηση στην Διαύγεια επίσημου εγγράφου που αναγράφει τη χήρα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ως «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα Μαρία».

Όχι τέως, αλλά «Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie» δηλαδή «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα Μαρία».

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Πολιτισμού «εγκρίνει την παραχώρηση χώρων του Β.Χ.Μ (Βυζαντινού Χριστιανικού Μουσείου) την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, έναντι του αντιτίμου των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€), στην Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie για την διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης (δείπνο 250 ατόμων) με ζωντανή μουσική. Η διοργανώτρια αναλαμβάνει να καλύψει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και προσφέρει δωρεάν συντήρηση των κήπων του ΒΧΜ (ανανέωση φυτών, επιδιορθώσεις εξοπλισμών) χωρίς επιβάρυνση του Μουσείου».

Ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι η επίσημη αναγνώριση της Άννας- Μαρίας Γλίξμπουργκ με έναν τίτλο που έχει πάψει να ισχύει για πάνω από 50 χρόνια.