Επιχειρήσεις

METLEN: Νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Σικελία

METLEN: Νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Σικελία
Το τετραετές επενδυτικό σχέδιο της Metlen στην Ιταλία περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο περίπου 180 έργων.

Η METLEN Energy & Metals σχεδιάζει να υλοποιήσει νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη Σικελία, μετά την απόκτηση των απαραίτητων αδειών, ενώ υπέγραψε και πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ance Σικελίας. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων σύμπραξης με ιταλικές εταιρείες που διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση σε έργα ΑΠΕ.

Η METLEN βρίσκεται ήδη στη φάση προετοιμασίας για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Τράπανι και Νίσσενα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 45 MWp, ενώ αντίστοιχα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν και στην Καλαβρία, με ισχύ 105 MWp.

Επιπλέον, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη ενός σημαντικού τετραετούς επενδυτικού σχεδίου στην Ιταλία, το οποίο περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο περίπου 180 έργων.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την ανάπτυξη συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 3,6 GW σε όλη την ιταλική επικράτεια και στα νησιά, περιλαμβάνοντας φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και πράσινο υδρογόνο.

Η συμφωνία μεταξύ της Ance Σικελίας και της METLEN υπογράφηκε στο Παλέρμο από τον Πρόεδρο της Ance Σικελίας, Santo Cutrone, και τον Άρη Σπυρόπουλο, Regional Managing Director Ιταλίας & Ανατολικής Ευρώπης της METLEN, παρουσία εκπροσώπων και από τις δύο πλευρές.

Ο Άρης Σπυρόπουλος δήλωσε ότι η METLEN επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ανάπτυξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Santo Cutrone εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι αυτή θα συμβάλλει στην ενεργειακή μετάβαση της Σικελίας και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέχρι το 2030.