Επιχειρήσεις

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε σήμερα το ενημερωτικό δελτίο της Attica Bank, το οποίο αφορά τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών νέων μετοχών, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Παράλληλα, εγκρίθηκε η δημόσια προσφορά τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, καθώς και η εισαγωγή για διαπραγμάτευση των μετοχών που θα προκύψουν μετά την άσκηση αυτών των warrants.

Συγκεκριμένα, το ενημερωτικό δελτίο αφορά:

1. Τη δημόσια προσφορά στην Ελληνική Δημοκρατία και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση έως 359.469.360 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ονομαστική αξία 0,05 ευρώ η καθεμία, που θα εκδοθούν από την Attica Bank στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό έως 17.973.468 ευρώ, με τιμή διάθεσης 1,87 ευρώ ανά νέα μετοχή. Οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα προτίμησης στην αναλογία 677,42 νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή.

2. Τη δημόσια προσφορά έως 359.469.360 τίτλων κτήσης μετοχών (warrants), που θα εκδοθούν από την Attica Bank. Μετά την άσκησή τους, θα προκύψουν έως 1.258.142.760 νέες κοινές μετοχές, με ονομαστική αξία 0,05 ευρώ η καθεμία, που επίσης θα εισαχθούν στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έχει ως εξής:

- Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 53.064.387 κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίστηκε η 15η Οκτωβρίου 2024.
- Στις 16 Οκτωβρίου θα σταματήσει η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών πριν το reverse split.
- Στις 18 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των μετόχων οι νέες μετοχές και τα δικαιώματα προτίμησης.
- Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Attica Bank στο Χρηματιστήριο θα επαναληφθεί στις 21 Οκτωβρίου 2024.

attica895_6afdc.jpg

Η προθεσμία για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης από τους υφιστάμενους μετόχους, όπως ορίζεται από το άρθρο 26 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, είναι δεκατέσσερις ημέρες. Αν, μετά την άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης, παραμείνουν αδιάθετες νέες μετοχές, αυτές θα διατεθούν κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 4 του ίδιου νόμου και τις διατάξεις του Ν. 5127/2024, που κύρωσε τη συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding Ltd.

- Ως ημερομηνία αποκοπής των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση ορίστηκε η 16η Οκτωβρίου 2024.
- Ημερομηνία καταγραφής δικαιούχων (record date) είναι η 17η Οκτωβρίου 2024.
- Η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης ξεκινά στις 21 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Οκτωβρίου για τη διαπραγμάτευση και στις 4 Νοεμβρίου για την άσκηση.

Οι μέτοχοι που θα ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησής τους θα μπορούν να αποκτήσουν τις νέες μετοχές με αναλογία 677,42 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά, ενώ η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 1,87 ευρώ ανά μετοχή, ενδεχομένως υψηλότερη από την τιμή διαπραγμάτευσης. Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας και της τιμής διάθεσης των μετοχών, που σε πλήρη κάλυψη θα ανέλθει σε 654.234.235,20 ευρώ, θα καταχωρηθεί στον λογαριασμό των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας.

Τέλος, οι τίτλοι κτήσης μετοχών (warrants) που θα εκδοθούν, θα δώσουν δικαίωμα στους κατόχους τους να αποκτήσουν νέες μετοχές με τιμή άσκησης 0,05 ευρώ ανά μετοχή, για μία περίοδο 20 ημερών μετά την έκδοσή τους. Οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την άσκηση των warrants θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.