Ελλάδα

ΕΣΗΕΑ: Στηλιτεύουμε τη μαζική άσκηση αγωγών του Αριστείδη Φλώρου εναντίον Μέσων Ενημέρωσης

ΕΣΗΕΑ: Στηλιτεύουμε τη μαζική άσκηση αγωγών του Αριστείδη Φλώρου εναντίον Μέσων Ενημέρωσης
Ο ενάγων απαιτεί επίσης χρηματικές αποζημιώσεις για ηθική βλάβη αν και τα δημοσιεύματα καταγράφουν γεγονότα, δικαστικές αποφάσεις και τις πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τη μαζική, όπως φαίνεται, άσκηση αγωγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Αριστείδη Φλώρου εναντίον Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία κάλυψαν ενημερωτικά την υψηλού ενδιαφέροντος δίκη για την υπόθεση Energa.

Οι αγωγές αυτές έρχονται ως συνέχεια εξωδίκων, διά των οποίων απαιτούνταν η «άμεση διαγραφή εντός τριών ημερών», δημοσιευμάτων που αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ανάμεσα στα δημοσιεύματα που καλούνται τα ΜΜΕ να «διαγράψουν», και μάλιστα με απειλή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης, περιλαμβάνονται ανακοινώσεις κομμάτων, δηλώσεις εμπλεκομένων, συνηγόρων ακόμη και γελοιογραφίες. Ο ενάγων απαιτεί επίσης χρηματικές αποζημιώσεις για ηθική βλάβη αν και τα δημοσιεύματα καταγράφουν γεγονότα, δικαστικές αποφάσεις και τις πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση.