Επιχειρήσεις

Quest Συμμετοχών: Απέκτησε το 70% της Μπενρουμπή έναντι 27,2 εκατ. ευρώ

Quest Συμμετοχών: Απέκτησε το 70% της Μπενρουμπή έναντι 27,2 εκατ. ευρώ
Η συμφωνία παρέχει στη Quest τη δυνατότητα να αποκτήσει το υπόλοιπο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Μπενρουμπή Α.Ε. το 2027.

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Μπενρουμπή Α.Ε. στις 11 Οκτωβρίου 2024, με τίμημα που ανέρχεται στα 27,2 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση μπορεί να φτάσει τα 29,2 εκατ. ευρώ εντός του επόμενου έτους, καθώς προβλέπεται η καταβολή επιπλέον ποσού προς τους μετόχους μειοψηφίας, ανάλογα με τα μελλοντικά αποτελέσματα της Μπενρουμπή Α.Ε.

Η συμφωνία παρέχει στη Quest τη δυνατότητα να αποκτήσει το υπόλοιπο 30% του μετοχικού κεφαλαίου το 2027. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαρτάται από διάφορες προϋποθέσεις και όρους, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Στόχος της Quest Συμμετοχών είναι η επέκταση σε εμπορικές δραστηριότητες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ παράλληλα επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών, η οποία εξελίσσεται συνεχώς λόγω της σύγκλισης με την τεχνολογία.

Η Μπενρουμπή Α.Ε. παρουσίασε κατά το 2023 πωλήσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, EBITDA 5,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων (EBT) 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2024 αναμένεται αύξηση αυτών των μεγεθών. Η εταιρεία, με ιστορία 140 ετών, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της διανομής ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Quest για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton, ενώ νομικός σύμβουλος ήταν το δικηγορικό γραφείο Lambadarios Law Firm. Από την πλευρά της Μπενρουμπή Α.Ε., χρηματοοικονομικός σύμβουλος ήταν η Deloitte και νομικός σύμβουλος το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS.