Οικονομία

Eurobank: Άντλησε 850 εκατ. ευρώ από το ομόλογο

Eurobank: Άντλησε 850 εκατ. ευρώ από το ομόλογο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Η προσφορά για το ομόλογο της Eurobank ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Eurobank ολοκλήρωσε με επιτυχία το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών για το εξαετές πράσινο ομόλογό της, με δικαίωμα ανάκλησης στα πέντε έτη. Η προσφορά για το ομόλογο ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, επιδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς. Η τιμολόγηση του ομολόγου θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των MS+180 μονάδων βάσης, ενώ η ακριβής απόδοση θα καθοριστεί αργότερα εντός της ημέρας.

Το ύψος της έκδοσης καθορίστηκε στα 850 εκατομμύρια ευρώ, με σταθερό κουπόνι έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2029. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στη συγκεκριμένη έκδοση είχε οριστεί στα 100 χιλιάδες ευρώ, με δυνατότητα αύξησης σε πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ πέραν αυτού του ποσού.

Οι τράπεζες HSBC, BNP Paribas, BofA, Commerzbank, Goldman Sachs και Nomura ανέλαβαν ως ανάδοχοι της έκδοσης. Η Moody’s αναμένεται να αξιολογήσει την έκδοση με βαθμολογία Baa2. Τα καθαρά έσοδα που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση ενός χαρτοφυλακίου Πράσινων Επιλέξιμων Έργων, τα οποία θα επιλεγούν σύμφωνα με τα κριτήρια του Πράσινου Ομολόγου του Εκδότη.