Ελλάδα

Πέντε νέα ασθενοφόρα στο δήμο Ηρακλείου

Πέντε νέα ασθενοφόρα στο δήμο Ηρακλείου Πέντε νέα ασθενοφόρα στο δήμο Ηρακλείου
Πέντε ακόμη ασθενοφόρα παρελήφθησαν σήμερα σε εκδήλωση έξω από την περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδη Μυλωνά και στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 18 από τα συνολικά 25 ασθενοφόρα, συνολικού κόστους 1,5 εκ. ευρώ, που αγοράστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του Περιφερειακού της Προγράμματος.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κρήτης που φρόντισε, όπως είπε, η Κρήτη να πάρει τα ασθενοφόρα.

"Η Κρήτη με τα 25 νέα ασθενοφόρα γυρίζει 'σελίδα' σε σχέση με τη διακομιδή. Από τα 25 έχουν έρθει τα 18, αναμένουμε τα υπόλοιπα 7 και το σημαντικό είναι ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες των περιοχών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το ΕΚΑΒ ανήκει στους πολίτες και οι πολίτες στηρίζουν το ΕΚΑΒ" δήλωσε ο κ. Μυλωνάς.
Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστούν άλλα δύο ασθενοφόρα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την Κρήτη σε υγειονομικό επίπεδο.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του, που υλοποιείται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης, αν και, όπως είπε, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και διενέξεων μεταξύ εταιριών, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση.
"Τα νέα ασθενοφόρα θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε όλη την Κρήτη" σημείωσε και πρόσθεσε: "Στόχος επόμενος είναι να εξασφαλίσουμε άλλα δύο νέα ασθενοφόρα για το νησί. Ένας στόχος εφικτός, με την καλή συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστίες επίσης στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την καλή συνεργασία για την προώθηση των διαδικασιών για να έρθουν τα ασθενοφόρα στο νησί μας".