Ελλάδα

Καλοκαιρινή «κόλαση» για τους επιβάτες των ΜΜΜ

Καλοκαιρινή «κόλαση» για τους επιβάτες των ΜΜΜ Καλοκαιρινή «κόλαση» για τους επιβάτες των ΜΜΜ
Με πολλά προβλήματα μετακινούνται πλέον όσοι χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Και αυτό γιατί έχει αρχίσει να λειτουργεί ήδη το θερινό ωράριο του ΟΑΣΑ.

Η αραίωση των δρομολογίων, λόγω καλοκαιριού, έρχεται να κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ο γηρασμένος στόλος και οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν επιτρέπουν την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κατά την εκτέλεση των κανονικών δρομολογίων.

Αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες να στοιβάζονται στις στάσεις των λεωφορείων περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές, ενώ η κατάσταση κατά τις ώρες αιχμής είναι πλέον τραγική, με την αναμονή να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 50 λεπτά.

Με τρόμο οι ίδιοι επιβάτες αναμένουν τα θερινά αραιότερα δρομολόγια - με το μόνο, ίσως, που σώζει την κατάσταση, είναι το γεγονός ότι τον Αύγουστο μειώνεται αισθητά η κίνηση στους δρόμους, και άρα τα λίγα λεωφορεία δεν θα καθυστερούν και λόγω μποτιλιαρίσματος.

Χρήματα για ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα από τα 2.200 λεωφορεία να κυκλοφορούν μόλις τα 800 - 900, ενώ από τα 250 τρόλεϊ, στους δρόμους εκτελούν δρομολόγια μόλις τα 90.

Ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας είναι πλέον από τους γηραιότερους στην ΕΕ, αφού τα λεωφορεία έχουν μέση ηλικία 11,8 έτη, ενώ τα τρόλεϊ 12,7 έτη.

Λεωφορεία και τρόλεϊ σε θερινό πρόγραμμα

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για τα λεωφορεία και τρόλεϊ τέθηκε ήδη σε ισχύ από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα δρομολόγια των γραμμών είναι διαθέσιμα στη σελίδα telematics.oasa.gr και το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185

Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Τα θερινά δρομολόγια ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016