Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Bullying, οικονομικές δυσχέρειες και διαρκής τοξικότητα ενόψει συνεδριάσεων και υποψηφιότητας Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Bullying, οικονομικές δυσχέρειες και διαρκής τοξικότητα ενόψει συνεδριάσεων και υποψηφιότητας Κασσελάκη
Εν αναμονή των κινήσεων Κασσελάκη, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και χειροτερεύει.

Στη απόλυτη τοξικότητα συνεχίζει να κινείται η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με απανωτές καταγγελίες εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη και συνεργατών του για κακοποιητικές συμπεριφορές έναντι στελεχών του κόμματος, δημοσιεύματα για ασφυξία στα οικονομικά της Κουμουνδούρου και διαρκή διελκυστίνδα αντιπαραθετικών δηλώσεων.

Σε αυτό το κλίμα θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα ξανά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει στις προτάσεις της προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν τα πρόσωπα που θα θελήσουν να διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τα οικονομικά.

Εν αναμονή κίνησης από Κασσελάκη

Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η στάση του Στέφανου Κασσελάκη, την δημοσιοποίηση της απόφασης του οποίου οι συνεργάτες του τοποθετούν πλέον μέσα στο Σαββατοκύριακο ή και λίγο αργότερα. Ουσιαστικά, έχει προαναγγελθεί η πρόθεση του να διεκδικήσει εκ νέου τη αρχηγία του κόμματος, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί η ρητορική που θα επιλέξει έναντι των υπόλοιπων. Από την πλευρά της ευρείας πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για κόψιμο της υποψηφιότητας του, ωστόσο του ασκείται σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι διεκδικεί την προεδρία χωρίς να σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Διαψεύδεται το οικονομικό κραχ

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες για οικονομικό κράχ, στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πάγωμα λογαριασμών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χρέη προς το δημόσιο, αλλά μόνο οφειλές προς προμηθευτές. Επιπλέον, τονίζουν πως αναμένουν ομαλοποίηση της κατάστασης από την επόμενη εβδομάδα ή λίγο πιο μετά, όταν θα αποδεσμευτεί η κομματική επιχορήγηση. Επίσης, φωτογραφίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κρύβεται πίσω από τα δημοσιεύματα, επιχειρώντας να συνδέσει το ζήτημα της καθαίρεσης του με τις υπαρκτές οικονομικές δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανέναν νομικό και διοικητικό κενό και ότι πια έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πληρεξούσια της πολιτικής ηγεσίας προς τα αρμόδια διοικητικά στελέχη.

Αυξάνονται οι καταγγελίες για bullying

Στο ζήτημα του εσωκομματικού bullying, η Κατερίνα Νοτοπούλου επέμεινε στην καταγγελία της για κακοποιητικές συμπεριφορές από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, καλώντας τον να παραδώσουν από κοινού τα επίμαχα μηνύματα, τα οποία ισχυρίστηκε ότι έλαβε την ώρα που μίλαγε σε τηλεοπτικό πάνελ. Επιπλέον, η Όλγα Γεροβασιλη και ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές, όπως επίσης και άλλα πρόσωπα, πλην του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες συμπεριφορές παρουσία του. Επομένως, η επαναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στη δημόσια σφαίρα θα έχει ενδιαφέρον και σε σχέση με αυτό το ζήτημα, καθώς ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί επ' αυτού, παρά μόνο με μία διαρροή.