Ελλάδα

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου και Λεωφ. Αμαλίας (στο ύψος του Αθ. Διάκου) λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Η σημερινή κινητοποίησης των μαθητών γίνεται με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία έχει κηρύξει γι’ αυτόν τον σκοπό τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στις 11:00 και στο Ηράκλειο μαθητές σχολείων του νομού στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης, ενώ από το πρωί μαθητές σε 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας, μεταξύ άλλων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας ζήτησαν σήμερα μαθητές kai στα Χανιά, οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που οργανώθηκε από το συντονιστικό τους όργανο στον πεζόδρομο της οδού Κοραή όπου βρίσκονται τέσσερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.