Ελλάδα

Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου από τον Δήμο Χαϊδαρίου
Παρεμβάσεις για την προστασία και ενίσχυση του πρασίνου βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Δήμο Χαϊδαρίου. Πλατείες, πεζόδρομοι και χώροι πρασίνου ενισχύονται με δέντρα και καλλωπιστικά φυτά, που προσφέρουν δημόσιοι φορείς και δημότες, ενώ διαμορφώνονται νέοι πνεύμονες αναψυχής.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος διαψεύδει δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου περί μη αξιοποίησης της δυνατότητας να προμηθεύεται δέντρα για την πόλη, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς. Απαντώντας στα δημοσιεύματα, αναφέρει ότι από την ΕΡΓΟΣΕ προμηθεύτηκε 330 δέντρα (ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές), ανάμεσά τους 80 ελιές, από τις οποίες έξι υπεραιωνόβιες. Μέχρι στιγμής, έχουν φυτευτεί πάνω από 250 δέντρα σε πλατείες, σχολεία και πεζοδρόμια. Οι έξι υπεραιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν στα μέσα Μαρτίου και κοσμούν την πλατεία δημαρχείου, το Παλατάκι, τον προαύλιο χώρο του κτιρίου Γύζη και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης. Επίσης, έχουν δοθεί από το «Διομήδειο» Βοτανικό Κήπο πευκάκια και άλλα φυτά, τα οποία έχουν φυτευτεί και αυτά σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Το επόμενο διάστημα έχουμε προγραμματίσει μεγάλες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του πρασίνου στην πόλη μας, σε πλατείες, πεζόδρομους και τους ήδη διαμορφωμένους χώρους πρασίνου. Ενώ, συνεχίζουμε και στη διαμόρφωση νέων. Οπότε, ερωτήματα, που απευθύνουν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες να προμηθεύεται ο Δήμος μας, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς, δέντρα για την πόλη μας, δεν ισχύουν, αντίθετα υπάρχει συνεργασία με δημόσιους φορείς και συμπολίτες μας με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.