Ελλάδα

Νέες διαμαρτυρίες για πλειστηριασμούς στα δικαστήρια

Νέες διαμαρτυρίες για πλειστηριασμούς στα δικαστήρια
Διαμαρτυρία στα δικαστήρια πραγματοποίησε το απόγευμα ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», τα μέλη του οποίου διαδηλώνουν κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της πόλης, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές δεν εμπόδισαν τη διαδικασία για δύο πλειστηριασμούς, ενός ακινήτου και ενός καταστήματος, καθώς αφορούσαν αντιδικίες για οφειλές μεταξύ ιδιωτών και όχι προς το δημόσιο, ή προς τράπεζες.

Άλλοι πλειστηριασμοί, λόγω και της αποχής των συμβολαιογράφων, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η κινητοποίηση φορέων της Αριστεράς, συλλογικοτήτων και πολιτών απέτρεψε ξανά τη διενέργεια των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής περιουσίας, αναφέρει ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, που σημειώνει ότι, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, μεθοδεύτηκαν για μια ακόμη φορά πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην κινητοποίηση υπήρξε δυναμική παρέμβαση στελεχών και μελών της Λαϊκής Ενότητας. Στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, αναφέρει χαρακτηριστικά, έγινε παρέμβαση από στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ., Παν. Λαφαζάνη.

Επίσης, παρέμβαση έγινε από αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με επικεφαλής τα μέλη του Π.Σ. Στ. Λεουτσάκο, Δ. Σπανού, Μ. Μπαρσέφσκι, Δ. Σαραφιανό, Παν. Σωτήρη και Δ. Φλαμιάτο.