Ελλάδα

Μυτιλήνη: Κατάληψη της ΓΓ Νησιωτική Πολιτικής – Μεγάλες κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ

Μυτιλήνη: Κατάληψη της ΓΓ Νησιωτική Πολιτικής – Μεγάλες κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ
Σε συμβολική κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη προχωρούν αυτήν την ώρα φορείς και κάτοικοι της Λέσβου που συμμετέχουν στην μεγάλη κινητοποίηση εναντίον της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα μεγάλες κινητοποιήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο) με τον εμπορικό κόσμο, τους επαγγελματίες και τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ, η οποία θα δώσει τη χαριστική βολή, αυξάνοντας τα αδιέξοδα στα ακριτικά νησιά, τα οποία εκτός από τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα, βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και εξαιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Κλειστή είναι σήμερα η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι των νησιών.

MYTILHNH 2

Στη Μυτιλήνη, όπου η αγορά έχει νεκρώσει, με τους διαδηλωτές νωρίτερα να απαιτούν και από το πολυκατάστημα Public να κατεβάσει ρολά, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς ακολούθησε πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία αυτή την ώρα τελεί υπό συμβολική κατάληψη.

MYTILHNH 5

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητική εντύπωση έκανε το πανό της Ένωσης Ξενοδόχων, που γράφει «Αποπροσφυγοποίηση Τώρα!!!». Πανό, με σύνθημα που δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα.

MYTILHNH 4