Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων για την αιματηρή συμπλοκη στην Πλ. Θεάτρου

Ο Δήμαρχος Αθηναίων για την αιματηρή συμπλοκη στην Πλ. Θεάτρου
Πανικός προκλήθηκε μισή ώρα μετά τις 11 το πρωί στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Θεάτρου. Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να σταματήσουν για να ελέγξουν έναν αλλοδαπό άντρα που κρίθηκε ύποπτος. Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης για το περιστατικό πυροβολισμών στην πλατεία Θεάτρου

"Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ".

Ο αλλοδαπός τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν στο δεξί του χέρι. Τότε οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά δίχως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν πυρά αστυνομικών τον πέτυχαν.

Ο δράστης έτρεξε πίσω από ένα κτίριο, επί της πλατείας και αυτοκτόνησε με το όπλο του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ άγνωστα παραμένουν τα στοιχεία του δράστη.