Ελλάδα

Παραδίδεται τον Μάρτιο η Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών - Νεό «καπέλο» στα διόδια

Παραδίδεται τον Μάρτιο η Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών - Νεό «καπέλο» στα διόδια
Μετά από πολλές δεκαετίες φαίνεται πως τελειώνει ο γολγοθάς όσων ταξίδευαν προς Πάτρα καθώς θα παραδοθεί τους επόμενους τρεις μήνες η Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών. Παράλληλα έρχεται νέο «χαράτσι» διοδίων καθώς το αντίτιμο αυξάνεται από 6,40 σε 11,50 ευρώ.

Διακοπές στην κυκλοφορία

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών από τις 16:00 το απόγευμα Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί Πέμπτης λόγω έργων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων και θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Η πορεία του έργου

Το έργο είναι έτοιμο σε ποσοστό 88% και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα δοθούν στην κυκλοφορία 12 σήραγγες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπολογίζεται ότι το ταξίδι από την Αθήνα ως την Πάτρα δεν θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη από μία ώρα και πενήντα λεπτά.

Τα διόδια από την Ελευσίνα ως το Ρίο θα κοστίζουν 11,50 ευρώ, ενώ για κάποιο οδηγό που κινείται από Αθήνα προς Αιτολωακαρνανία και Ήπειρο το κόστος μαζί με τα 13,20 της Γέφυρας και τα διόδια από 'κει και μετά εκτινάσσεται.

Το κόστος των τριών σταθμών που θα καλύψουν την διαδρομή των 120 χιλιομέτρων (από Αρχαία Κόρινθο έως την παράκαμψη των Πατρών) θα τιμολογείται με 0,64 ευρώ ανά χιλιόμετρο και θα κοστίζει περίπου 7,50 ευρώ.

Συνολικά για τα 210 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Ελευσίνα -Αρχαία Κόρινθος μήκους 63,2 χλμ. και την ευρεία παράκαμψη Πατρών μήκους 18,3 χλμ. θα διαμορφωθεί στις αρχές Απριλίου στα 11,50 ευρώ από 6,40 ευρώ που είναι σήμερα.