Διεθνή

Το... έκαψε ο Τραμπ: Η Γάζα θα μπορούσε να είναι καλύτερη από το Μονακό

Το... έκαψε ο Τραμπ: Η Γάζα θα μπορούσε να είναι καλύτερη από το Μονακό Φωτογραφία: EPA/ JEFFREY PHELPS
Κλιμακώνει την αντιμεταναστευτική ρητορική ο Τραμπ, «ο φόνος είναι στα γονίδιά τους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η- διαλυμένη από τον πόλεμο- Γάζα θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι Παλαιστίνιοι που ζουν εκεί δεν έχουν κάνει αρκετά για να εκμεταλλευτούν τη γεωγραφική θέση του θύλακα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο συντηρητικός δημοσιογράφος Χιου Χιούιτ ρώτησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιο αν η Γάζα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Μονακό, σε περίπτωση που «ανοικοδομούνταν με τον σωστό τρόπο».

«Θα μπορούσε να είναι καλύτερη από το Μονακό. Είναι η καλύτερη τοποθεσία στη Μέση Ανατολή, έχει τα καλύτερα νερά, καλύτερα τα πάντα», απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι έχει «βρεθεί εκεί» και πως είπε «ουάου», ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ντόπιοι «ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκαν» τη θέα στη θάλασσα. «Θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο μέρος. Ο καιρός, τα νερά, το κλίμα. Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα στη Μέση Ανατολή, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με τους περίπου 1.200 νεκρούς, που οδήγησαν στο ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας. Μέχρι σήμερα, 41.909 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον θύλακα, εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Τραμπ: Ο φόνος είναι στα γονίδια των μεταναστών

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε την ήδη σκληρή ρητορική του εναντίον των μεταναστών, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους.

«Πιστεύω ότι ο φόνος είναι στα γονίδιά τους. Και έχουμε πολλά κακά γονίδια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε.

Σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι η αντίπαλός του, Κάμαλα Χάρις, «θέλει να περάσει σε ένα σύστημα στιλ Κομμουνιστικού κόμματος» προκειμένου να «ταΐζει τους ανθρώπους κρατικά».