Ελλάδα

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε καταστήματα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε καταστήματα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά (08) άτομα και κατασχέθηκε - μεταξύ άλλων - μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν χθες (16-12-2016), το απόγευμα, τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, στα οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά (8) άτομα και συγκεκριμένα (3) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλα (2) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι για την αποφυγή ελέγχων από τις Αρχές, σε δύο από τα καταστήματα είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα και συγκεκριμένα, η είσοδος σε αυτά πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε μόνο από μέσα, ενώ στον εξωτερικό χώρο είχαν τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου.

Στο τρίτο κατάστημα μάλιστα, κατά την είσοδο των αστυνομικών, υπάλληλος αυτού με τη χρήση ειδικού μπουτόν άλλαξε ταυτόχρονα την πρόσοψη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στου χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• (34) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• (7) κάμερες,
• (2) καταγραφικά,
• (5) ενσύρματοι δέκτες (συσκευές δικτύου),
• (2) μπουτόν και
• το χρηματικό ποσό των (82) ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Τα κατασχεθέντα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.