Ελλάδα

Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή 14/7

Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή 14/7 Φωτογραφία: Eurokinissi
Τα ποσοστά των εκπτώσεων ξεκινούν από 30% και φτάνουν ως και 50%, ενώ προς το τέλος της περιόδου μπορεί να αγγίξουν και το 70%.

Με μεγάλες προσφορές έμποροι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προσπαθούν στις θερινές εκπτώσεις να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων ξεκινούν από 30% και φτάνουν ως και 50%, ενώ προς το τέλος της περιόδου μπορεί να αγγίξουν και το 70%.

Οι καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν την προηγούμενη τιμή και την τιμή του προϊόντος μετά την έκπτωση.

Στην περίπτωση, που αποδειχτεί ότι οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρίας και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Οι θερινές εκπτώσεις λοιπόν, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά σήμερα, την πρώτη Κυριακή της περιόδου αυτής, 14 Ιουλίου.

Τα καταστήματα λιανικής έχουν προτεινόμενο ωράριο 11:00 - 18:00 ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα (The Mall, Metro Mall, Attica, McArthurGlen, Smart Park, Golden Hall) είναι ανοιχτά για περισσότερες ώρες, από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν αντιστρόφως ανάλογη λειτουργία από τα καταστήματα, δηλαδή την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, είναι κλειστά.

Ωστόσο, ορισμένα υποκαταστήματα σε συγκεκριμένες περιοχές είναι ανοιχτά. Επιπλέον, η αλυσίδα Lidl έχει ανακοινώσει ότι είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 με 19:00, καθώς και τα καταστήματα Shop&Go του Βασιλόπουλου.

Αντιθέτως, ο Σκλαβενίτης, όπως αναμενόταν δεν ανοίγει, εκτός από το κατάστημα στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park, Σπάτα με ωράριο Κυριακη 11:00-20:00.

Επίσης, από τα καταστήματα του ΑΒ Βασιλόπουλος λειτουργούν τα καταστήματα ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2 metro mall (11-00-20.00μμ) & ΠΕΙΡΑΙΩΣ(11.00-20.00μμ) που ακολουθούν τα ωράρια των Malls.

NETWORK