Ελλάδα

Επιχειρήσεις και φορείς στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων

Επιχειρήσεις και φορείς στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων
Για μια ακόμη χρονιά επιχειρήσεις και φορείς, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας, προχώρησαν με δωρεές τους στην έμπρακτη στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων.

Μετατρέποντας τη φιλανθρωπία σε οργανωμένη αλληλεγγύη ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, η δομή ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου, που στηρίζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περίπου 10.000 οικογένειες, συνολικά 26.000 συμπολίτες μας, με την ευκαιρία των χριστουγεννιάτικων γιορτών αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δωρητών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης.

«Ενθαρρύνουμε επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας: «Οι προσφορές, μεγάλες ή μικρές, συμβάλλουν στη μεγάλη καθημερινή μας προσπάθεια, μας γεμίζουν όμως και με μεγάλη ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την κοινωνική συνοχή στην Αθήνα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι εκτός από τον μεγάλο αριθμό των οικογενειών που ενισχύονται, ο δήμος Αθηναίων έχει πετύχει η στήριξη των πολιτών να γίνεται σε συνθήκες απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς ουρές, με ραντεβού και διαφάνεια.

Η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που εποπτεύει τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, κυρία Ελένη Κατσούλη σημειώνει ότι οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται, αναφέροντας ότι από πέρυσι τέτοια εποχή οι οικογένειες που ζητούν βοήθεια αυξήθηκαν από 8.500 σε 10.000.   

- Όμιλος Quest (16/12/2016)

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι των εταιρειών του Ομίλου προσέφεραν τρόφιμα (έναν τόνο) αλλά και σημαντική ποσότητα ρουχισμού, υποδημάτων, τροφίμων και φαρμάκων.

- Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., εργαζόμενοι, εθελοντές, αθλητές, φίλοι και οι φίλαθλοι της ομάδας κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 1.400 δώρα (ρούχα, παπούτσια και παιγνίδια) στο πλαίσιο της καμπάνιας  «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ».

Ένα τόνο τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τον αγώνα δρόμου TheToc Merrython-που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου- και θα διατεθούν στους ωφελούμενους του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, προσέφερε η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, η οποία επισκέφθηκε τον Κόμβο και ξεναγήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στις δομές του.

- Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (19/12/2016)

Τρόφιμα (μακράς διάρκειας και κατεψυγμένα κοτόπουλα) συνολικής αξίας 10.000 ευρώ (βάρος 4 τόνοι). Πρόκειται για έναν επίσης σταθερό υποστηρικτή μας που πραγματοποίησε τη δράση στο πλαίσιο της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης και σε  συνέχεια των ενεργειών για την Ημέρα Ασφάλισης.

- Εθνική Ασφαλιστική (22/12/2016)

500 εορταστικά πακέτα τροφίμων (μακράς διάρκειας και κατεψυγμένα κοτόπουλα) για ισάριθμες οικογένειες, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ. Για την επίτευξη της συνεργασίας μεσολάβησε η Εταιρεία Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης ΑΑΕ-ΟΤΑ (ΕΑΣΥ).

- ΒΙΚΟΣ

300 εορταστικά πακέτα με νερό, αναψυκτικά, γαλοπούλες και ρύζι για ισάριθμες οικογένειες.

- ΑΒ Βασιλόπουλος

450 εορταστικά πακέτα τροφίμων για ισάριθμες οικογένειες σε συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε»..

- Όμιλος Παπαθεοχάρη

Τρόφιμα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ με αφορμή το φεστιβάλ Athens Music Festival στο Διογένης Studio. Το φεστιβάλ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

-ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας κ. Τζον Γκρίφιν και ο σύντροφός του κυρία Πακαπάτ Τίπαγιαπραπαϊ επισκέφθηκαν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών Δήμου Αθηναίων προκειμένου να δωρίσουν είδη οικοσκευής (κλινοσκεπάσματα κ.λπ.) εκ μέρους της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα.