Ελλάδα

Μικροπροβλήματα στο λεκανοπέδιο λόγω του χιονιά

Μικροπροβλήματα στο λεκανοπέδιο λόγω του χιονιά
Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, πριν από λίγη ώρα, λόγω της χιονόπτωσης και στα εξής τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας, Πεντέλης και Διονύσου, καθώς και της οδού Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας:

-Λ.Πάρνηθας: Από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

-Λ.Πεντέλης: Από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Λ.Διονύσου: Από το γήπεδο Διονύσου έως τον Αγιο Πέτρο.

-Οδός Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

Στους άλλους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα, ενώ οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, λόγω της ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση. Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Η χιονόπτωση στην Αττική ξεκίνησε τα ξημερώματα με αποτέλεσμα ένα λεπτό πέπλο χιονιού να σκεπάζει κυρίως τις βόρειες περιοχές του νομού.
Από τις 8 το πρωί κανονικά κινούνται οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σε όλο το μήκος της διαδρομής, από Πειραιά μέχρι Κηφισιά, καθώς αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την έναρξη της βάρδιας.

Με λίγα προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού δεν λειτουργούν κάποιες γραμμές στα βόρεια προάστια, όπως στου Παπάγου και την Κηφισιά, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση και σε μικρούς δρόμους, όπως στους δήμους Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Πειραιά.
Ο ΟΑΣΑ συστήνει στους πολίτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ή να επικοινωνούν με το 11185 προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις καθώς πρόκειται για μια εικόνα που συνεχώς μεταβάλλεται από τις αυτοψίες που διενεργούνται.

Προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι ανοικτό και λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση.