Ελλάδα

Καταδίκη της δράσης της Χ.Α. με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου

Καταδίκη της δράσης της Χ.Α. με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου
Στην καταδίκη οποιασδήποτε ρατσιστικής και ξενοφοβικής γενικότερα επίθεσης, ειδικά στον χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, προχώρησε το δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με ψήφισμα που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα, καλούν «τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη την κοινωνία, να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές. Να παλέψουν για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και εκπαίδευσης για ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα.

Μάλιστα, στο κείμενο γίνεται αναφορά στην «Χρυσή Αυγή, η οποία χαρακτηρίζεται ως μια «εγκληματική και φασιστική οργάνωση» την οποία πρέπει όλοι να απομονώσουν, αλλά και να υπάρξουν οι ανάλογες τιμωρίες για τα εγκλήματα που φέρεται να έχει διαπράξει, για να σταματήσει πλέον να «δηλητηριάζει συστηματικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, με τις φασιστικές- ναζιστικές ιδέες και πρακτικές της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα.

Για το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους δεν είναι αυτοί που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία που πλήττει τους πολίτες αυτής της χώρας. «Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τους μαζικούς ξεριζωμούς. Στα σχολεία μας και τα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία», τονίζεται συγκεκριμένα στο ψήφισμα, μέσω του οποίου μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο ζητά από τους μεγαλύτερους να αναθρέψουν με αξίες, όπως αυτή της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και κυρίως με αγάπη τα παιδιά.