Ελλάδα

Επίσκεψη Πιτσιόρλα στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κοζάνη

Επίσκεψη Πιτσιόρλα στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κοζάνη
Τη νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στη δυτική Μακεδονία θα επισκεφτεί αύριο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας φθάνει στην Κοζάνη στις 11:00 και θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της νέας υπερσύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που βρίσκεται στα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ, όπου έχουν κατασκευαστεί οι Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ. Την ξενάγηση και την παρουσίαση των δυνατοτήτων επεξεργασίας απορριμμάτων του νέου εργοστασίου (το πρώτο ΣΔΙΤ που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην Ελλάδα), θα πραγματοποιήσουν στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας που θα διαχειριστεί το εργοστάσιο (ΕΠΑΔΥΜ) και της διαδημοτικής εταιρίας ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, η οποία εμπνεύστηκε το έργο.

Το εργοστάσιο, στο οποίο αυτήν την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Αυτή η περίοδος διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου 2017 θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του.

Η δυναμικότητα επεξεργασίας απορριμμάτων του εργοστασίου αγγίζει τους 120.000 τόνους ετησίως και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της δυτικής Μακεδονίας, αλλά θα μπορεί να δέχεται απορρίμματα και από άλλες γειτονικές περιοχές.