Ελλάδα

Παρατείνεται για ένα χρόνο η βίζα - εξπρές για τους Τούρκους

Παρατείνεται για ένα χρόνο η βίζα - εξπρές για τους Τούρκους
Για ένα χρόνο παρατείνεται η χορήγηση θεώρησης διαβατηρίων στους Τούρκους επισκέπτες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου στα τελωνεία των νησιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα στους δημάρχους των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό και οι οποίοι επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τόνισε τη σημασία της αποδοχής του αιτήματος από την Κομισιόν «αφού η πρόσφατη αντίθετη απόφασή της οδηγούσε σε παραπέρα οικονομικό μαρασμό τα δοκιμαζόμενα νησιά κυρίως του βορείου Αιγαίου. Αποτελεί μια νίκη της αυτοδιοίκησης που από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η απαράδεκτη αυτή απόφαση της Κομισιόν τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας» σημείωσε ο κ. Γαληνός.

Και κατέληξε: «η συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον κ. Αβραμόπουλο, ήταν ιδιαίτερα σημαντική, γιατί συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας. Με στοχευμένη, συστηματική και πολυεπίπεδη διεκδίκηση πετύχαμε την παράταση του προγράμματος χορήγησης βίζας στους Τούρκους τουρίστες, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Λέσβο. Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, και να τονίσω ότι οι προσπάθειες για την τουριστική ανάκαμψη της Λέσβου συνεχίζονται και εντείνονται»