Ελλάδα

Συμβουλές για πετυχημένο βάψιμο σπιτιού

Συμβουλές για πετυχημένο βάψιμο σπιτιού
Είναι γεγονός πως οι εσωτερικοί χώροι είτε του οικιακού είτε του εργασιακού μας περιβάλλοντος επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογία μας. Αυτό σημαίνει πως η συντήρηση τους κρίνεται απαραίτητη όπως και η ανανέωση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα

Θέλοντας να πετύχουμε καλαισθησία και γούστο δεν έχουμε παρά να προβούμε σε εσωτερικό βάψιμο σπιτιού, αφού πληροφορηθούμε με χρήσιμες συμβουλές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βήμα 1ο : Πριν προβούμε στην διαδικασία του βαψίματος, οφείλουμε να έχουμε αποφασίσει επακριβώς τον αριθμό των δωματίων που πρόκειται να χρωματίσουμε. Με άλλα λόγια, από την επιλογή των χώρων θα καθοριστούν τόσο η ποσότητα των χρωμάτων, η επιλογή των εργαλείων όσο και το συνολικό κόστος της όλης διαδικασίας.

painter-3.jpg

Βήμα 2ο : Επόμενο βασικό στάδιο είναι αυτό στο οποίο καλούμαστε να αποφασίσουμε το συνεργείο το οποίο θα διαλέξουμε. Ειδικότερα, η επιλογή του συνεργείου κρίνεται καθοριστική καθώς θα πρέπει να αποτελεί από πεπειραμένους ελαιοχρωματιστές. Τέλος, είτε επιλέξουμε κάποιο έμπειρο συνεργείο είτε αποφασίσουμε να βάψουμε μόνοι μας τον χώρο, οφείλουμε να είμαστε γνώστες της όλης διαδικασίας.

Βήμα 3ο : Η επιλογή χρώματος κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Συγκεκριμένα, πριν προβούμε στην επιλογή χρώματος οφείλουμε να ενημερώσουμε για το μέγεθος της επιφάνειας. Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τα είδη χρωμάτων είναι δυο, αυτό που ως βάση τους έχουν το νερό και αυτά που ως βάση τους έχουν το λάδι. Η αλήθεια είναι πως πλέον τα χρώματα που περιέχουν λάδι αποφεύγονται, ενώ έχουν επικρατήσει τα νέα οικολογικά χρώματα τα οποία είναι άοσμα, ποιοτικά και μη βλαβερά τόσο προς εμάς όσο και προς το περιβάλλον.

Βήμα 4ο : Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως η επιλογή του χώρου καθορίζει και την επιλογή του χρώματος. Στα χρωματοπωλεία υπάρχουν διάφορα χρώματα σε δειγματολόγια που θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε για το χρώμα που θα επιλέξουμε. Ωστόσο, οφείλουμε να γνωρίζουμε πως τα σκούρα χρώματα καλύτερα να εφαρμόζονται σε κάποιο σημείο μεγαλύτερων χώρων, μιας και προκαλούν ένταση, κουράζοντας καμιά φορά την όραση μας. Από την άλλη πλευρά, εάν επιθυμούμε αρμονία και χαλάρωση στον χώρο μας δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε απαλά ή ουδέτερα φυσικά χρώματα. Ακόμη, σε περίπτωση που επιδιώκουμε να δώσουμε την αίσθηση ευρύχωρου και φωτεινού χώρου δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε φωτεινά χρώματα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως το λευκό είναι ιδανικό για το βάψιμο των τοίχων πόσο μάλλον για το ταβάνι, αφού δίνει την εντύπωση αύξησης του ύψους. Συμπερασματικά, η επιλογή του χρώματος καθώς και η ποσότητα που θα αγοράσουμε θα καθοριστεί από τον χώρο τον οποίο επιθυμούμε να χρωματίσουμε.

painter-2.jpg

Βήμα 5ο : Πριν ξεκινήσει η διαδικασία για το βάψιμο σπιτιού θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα σύνεργα. Πιο ειδικά, πλαστικά ρολά βαψίματος σε διάφορα μεγέθη, σκαφάκι για μεταφορά χρώματος, πινέλα αναλόγως με τις ανάγκες του χώρου, κοντάρι που μπορεί να μεγαλώσει και να μικρύνει, ναυλον για κάλυψη επιφανειών, σκάλα για τα πιο ψηλά σημεία, διαλυτικό χρώματος, υγρά πανάκια καθαρισμού για τυχόν απροσεξίες καθώς και γάντια είναι μερικά από τα πλήρως αναγκαία σύνεργα για την διαδικασία του ελαιοχρωματισμού.

Βήμα 6ο : Πρώτο βήμα στο ξεκίνημα της διαδικασίας θα πρέπει να αποτελεί η λείανση και το καθάρισμα των τοίχων. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αδειάσουμε εντελώς τους τοίχους του δωματίου και να ξεκινήσουμε το τρίψιμο με την βοήθεια γυαλόχαρτου, ώστε να εξαφανιστούν πιθανά σημάδια. Έπειτα, σε περίπτωση που ο τοίχος δεν είναι λείος αλλά έχει κάποια βαθουλώματα, το στοκάρισμα κρίνεται αναγκαίο. Ακόμη, με την βοήθεια κολλητικής ταινίας μπορούμε να καλύψουμε δύσκολα σημεία άκρες των τοίχων καθώς και την περιοχή του πατώματος. Τέλος, όσον αφορά τα χέρια του βαψίματος, αυτό εξαρτάται από το πόσα χρόνια έχει να ανανεωθεί το χρώμα καθώς και από το προηγούμενο χρώμα του τοίχου. Σίγουρα, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και δεν υπάρχουν διαφορές στον χρωματισμό.

Βήμα 7ο : Στο σημείο αυτό είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε το βάψιμο σπιτιού εφαρμόζοντας το αστάρι. Ειδικότερα, πρόκειται για το απαραίτητο υλικό το οποίο θα μας χαρίσει λείο και αστραφτερό αποτέλεσμα πριν την εφαρμογή της μπογιάς. Για καλύτερο αποτέλεσμα συστήνεται λίγη μπογιά μέσα στο αστάρι συνοδευόμενη από πολύ καλό ανακάτεμα. Στη συνέχεια, αραιώνουμε την μπογιά όπως μας υπέδειξε ο πωλητής και παίρνοντας το πινέλο βάφουμε τα σημεία τα οποία είναι κοντά στις άκρες του τοίχου ή τις γωνίες του χώρου. Έπειτα, παίρνοντας το ρολό ξεκινάμε το βάψιμο όλης της επιφάνειας του κάθε τοίχου. Επιπροσθέτως, αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι βαψίματος, μπορούμε να προβούμε στο δεύτερο ή ακόμη και στο τρίτο εάν για τον συγκεκριμένο χώρο κρίνεται αναγκαίο. Τέλος, το περίγραμμα των τοίχων ανάλογα με το υλικό του θα πρέπει να περαστεί, ώστε να φανεί ακόμη περισσότερο το χρώμα και να είμαστε βέβαιοι για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση αν επιθυμείτε να αναθέσετε το βάψιμο του σπιτιού σας σε κάποιο έμπειρο και παράλληλα οικονομικό συνεργείο τότε αφιερώστε λίγο χρόνο συγκρίνοντας τιμές και αξιολογήσεις στον κατάλογο ελαιοχρωματιστών του myConstructor.gr

NETWORK