Ελλάδα

Μενίδι: Χάος με πετροπόλεμο, μολότοφ και χημικά στην πορεία για το θάνατο του 11χρονου

Μενίδι: Χάος με πετροπόλεμο, μολότοφ και χημικά στην πορεία για το θάνατο του 11χρονου
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στο κέντρο του Μενιδίου κατά τη διαμαρτυρία από φορείς και κατοίκους για το θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα

Ιδιαίτερη ένταση κυριάρχησε στον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου, καθώς ομάδα νεαρών έριξε βόμβες μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων. Κάτοικοι και φορείς του δήμου Αχαρνών, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Κασσαβό, διαμαρτύρονταν για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών και εξέφραζαν την οργή τους για τους Ρομά της περιοχής, μετά και τον πρόσφατο θάνατο του εντεκάχρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους κατοίκους και φορείς της περιοχής να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραμμών, διαμαρτυρόμενοι για την εγκληματικότητα στην περιοχή.

Τελικά, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού Αχαρνών, ενώ αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η πορεία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αχαρνών, είχε ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού.